El festival u22 descobreix una nova generació de cineastes a la Fundació Miró

u22

1
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Festival de Cinema Jove de Barcelona u22, referència imprescindible a l’hora de donar a conèixer l’obra dels directors menors de 22 anys i de debatre sobre l’accés dels joves a la indústria del cine, arriba a la cinquena edició amb una programació de sis dies, del 12 al 17 de setembre, que inclou la projecció d’una trentena de curtmetratges, cicles retrospectius, taules rodones, tallers d’interpretació i concerts a l’aire lliure (de la cançó jazz de Magalí Datzira i el pop electrònic de Vernat a la tecnorumba d’Habla de mi en presente). Tot això tindrà com a escenari el recinte de la Fundació Joan Miró, coorganitzadora de la mostra juntament amb l’estudi cultural Letto.

A la convocatòria d’aquesta nova edició de l’u22 es van presentar fins a 350 peces audiovisuals, de les quals se’n van seleccionar 20 per conformar la secció oficial. El públic serà l’encarregat, amb els seus vots, d’elegir quines pel·lícules passen a la final de diumenge i competeixen pel premi al millor curtmetratge jove de l’any, dotat amb 1.500 euros.

López Riera, García Ibarra, Moragas

Notícies relacionades

També hi haurà sessions dedicades als treballs en format curt de cineastes com Elena López Riera (directora d’‘El agua’), Chema García Ibarra (‘Espíritu sagrado’) i David Moragas (‘A stormy night’) i es projectaran obres de Zaida Carmona, Alba Cros i Marc Ferrer, tres cineastes que van coincidir en el llargmetratge ‘La amiga de mi amiga’. Laura Jou (directora de ‘La vida sense la Sara Amat’ i ‘coach’ d’actors) i Adrian Grösser (‘Merlí’) impartiran dos tallers d’interpretació i hi haurà taules rodones dedicades a la producció, la distribució i la fotografia.

Nascut fa cinc anys com un punt de trobada perquè els realitzadors que comencen poguessin donar-se a conèixer i intercanviar les seves experiències professionals, l’u22 s’ha consolidat, sota la direcció de Marc Esquirol i Jordi Sanz Angrill, com un festival de referència en l’àmbit del cine emergent (en la seva última edició va fregar els 2.000 espectadors). Les entrades per a les diverses activitats de la mostra tenen preus que oscil·len entre els dos i els 10 euros i poden adquirir-se a través de la web del festival.