Cine espanyol

Bayona, les abelles d’Urresola i la nova pel·lícula de Víctor Erice, preseleccionades per als Oscars

Bayona, les abelles d’Urresola i la nova pel·lícula de Víctor Erice, preseleccionades per als Oscars
1
Es llegeix en minuts
EFE

‘La sociedad de la nieve’, de J. A. Bayona, que s’estrenarà aquest dissabte a la Mostra de Venècia; ‘20.000 espècies d’abelles’, d’Estibaliz Urresola, i ‘Cerrar los ojos’, la tornada al cine de Víctor Erice després de dècades apartat dels rodatges són les tres pel·lícules preseleccionades pels acadèmics per lluitar per l’Oscar a millor pel·lícula estrangera en un any marcat per la vaga de guionistes i actors.

El sistema estableix dues rondes de votacions, de manera que fins al 20 de setembre no se sabrà l’elegida per representar Espanya en els premis més importants del cine, a falta que se sàpiga com afectarà l’aturada de Hollywood la seva celebració.

El que sí que s’ha posposat són els anomenats Oscars honorífics, que aquest any pertoquen a Angela Bassett, Mel Brooks i a l’editora Carol Littleton. La cerimònia dels Premis dels Governadors, organitzada per l’Acadèmia per honrar trajectòries destacades, ha sigut posposada per al 9 de gener, segons els organitzadors.

El comunicat no informa sobre els motius del canvi de la gala, inicialment prevista per al 18 de novembre; ara bé, mitjans locals especulen que la decisió anticipa que es prolongarà la paralització d’escriptors i actors, que fa setmanes que estan de braços plegats exigint millores contractuals.

Notícies relacionades

La cerimònia és tradicionalment vista com el xut inicial de la campanya de premis que tanca amb l’entrega dels Oscars.

Aquest és l’ajust més recent del calendari de Hollywood, després que els Emmy posposessin la gala de la televisió de setembre per al gener, també amb la imminència de les vagues amenaçant les celebracions.