Spotify apuja el preu de les subscripcions premium: això és el que pagarem a partir d’ara

Spotify apuja el preu de les subscripcions premium: això és el que pagarem a partir d’ara

Toru Yamanaka

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Spotify ha actualitzat els preus de totes les seves opcions premium amb un augment de fins a un 20% del cost en algun dels seus plans de pagament. La companyia justifica aquest increment al·legant que ho fa per «poder continuar innovant». A més, considera que apujar els preus dels seus plans és una manera d’augmentar el valor als fans i artistes de la plataforma de música en streaming.

La notícia arriba després que en els últims mesos s’hagin pres diferents decisions per millorar l’experiència de l’usuari: al maig l’empresa sueca va eliminar desenes de milers de cançons generades per la intel·ligència artificial, al març va canviar el seu format, incloent-hi vídeos, esdeveniments en directe i cerca de concerts a la teva zona geogràfica, entre altres novetats a fi de guanyar un aspecte més visual.

Totes aquestes iniciatives van arribar després que la plataforma hagi disparat el seu nombre d’usuaris l’últim any, que lluny de traduir-se en una millor situació econòmica, va arribar a assolir un dèficit de fins a 430 milions d’euros el 2022. Una situació que no s’ha revertit aquest any: l’empresa va informar que va tancar el primer trimestre del 2023 amb unes pèrduesnetes de 225 milions d’euros. Una informació que va acompanyar la notícia de l’acomiadament de més de 600 persones de l’empresa aquest gener.

Els plans premium (de pagament) que hi ha fins ara són quatre i la principal diferència respecte al ‘pla basic’ –totalment gratuït– és que et permet escoltar música sense anuncis, descarregar-la per escoltar-la sense connexió i una experiència molt més personalitzada a través de l’algoritme.

A més, l’aplicació et mostra a final d’any les cançons i els artistes més escoltats (amb el total de minuts) i un resum de les teves preferències musicals.

Tot això es recollia en els següents plans:

Pla individual: destinat a l’ús del servei de música en un sol dispositiu

  • Pla individual

Pla duo: destinat a dos comptes i usuaris (en teoria que vivien sota el mateix sostre)

  • Pla duo

Pla familiar: destinat a l’ús simultani en fins a sis comptes

  • Pla familiar

Pla estudiant: destinat a l’ús individual per a universitaris que demostrin la seva situació educativa.

  • Pla estudiant

Així apujaran els preus

Ara els preus pujaran de la següent manera: en els plans individuals i d’estudiants passarà a ser 1 euro més car, en el cas del pla familiar hi haurà un augment de 3 euros i, finalment, el pla duo serà 2 euros més car.

Notícies relacionades

Les subscripcions de pagament quedaran així.

La pujada és una decisió global que no només afectarà Espanya. Països com Itàlia, Croàcia, Estònia, França, els Estats Units, Holanda, Noruega, Grècia, Guatemala, Finlàndia, Dinamarca, Colòmbia, el Perú, el Brasil i el Canadà també experimentaran aquest encariment de les quotes.

Temes:

Spotify Preus