Abandona Platja d’Aro

El festival Idílic canvia d’ubicació a dues setmanes d’inaugurar-se

El festival Idílic canvia d’ubicació a dues setmanes d’inaugurar-se

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
EFE

El festival Idílic, la primera edició del qual està anunciada per al 28 i 29 de juliol amb un cartell en què destaquen noms com els de Melendi, Maldita Nerea o Nena Daconte, canvia d’ubicació a dues setmanes d’inaugurar-se i passa de Castell-Platja d’Aro a Sant Feliu de Guíxols.

A través d’un comunicat, l’organització explica que «a causa d’un canvi inesperat en l’acollida institucional, política i administrativa» després de les eleccions del maig, en les quals va sortir reelegit com a alcalde Maurici Jiménez, es veuen obligats a adoptar aquesta decisió.

El lloc escollit és el Guíxols Arena, l’escenari més destacat del festival Porta Ferrada, on va actuar diumenge el grup argentí Les Luthiers.

En aquells dos dies, aquesta cita, que figura entre les més importants de l’estiu a la Costa Brava, es desplaça a un altre dels punts en què programa els concerts, l’Espai Port, i aquesta circumstància permet que Idílic compti amb una alternativa a Castell-Platja d’Aro.

Tot just set quilòmetres separen aquest nou escenari de l’original, la Masia Bas, i els responsables del festival ja han anunciat que els que s’allotgin al municipi que inicialment n’era seu disposaran d’autobusos gratuïts per fer el trasllat.

Notícies relacionades

A l’espera del pronunciament de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, els organitzadors de l’Idílic lamenten «profundament que els ciutadans, visitants i empresaris» d’aquesta localitat «no puguin disfrutar d’un projecte que comporta una enorme inversió i un gran impacte econòmic i cultural».

Aprofiten també per donar «les gràcies de cor a Sant Feliu de Guíxols» per obrir-los les portes i convoquen als dies de concert «per celebrar la música i la cultura, que sempre, sempre guanya».