L’escriptora Carme Riera, nova presidenta de CEDRO

L’escriptora Carme Riera, nova presidenta de CEDRO
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’escriptora Carme Riera ha sigut nomenada presidenta del Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO), després que l’entitat hagi celebrat l’assemblea general de socis, en la qual també s’ha elegit nova junta directiva. Així, Riera, que ja va exercir la presidència entre els anys 2015 i 2019, substitueix l’editor Daniel Fernández(Editorial Edhasa i que passa ara a la vicepresidència) i ocuparà aquest càrrec durant els pròxims quatre anys.

«Afrontem un període ple de reptes, en el qual continuarem treballant en el desenvolupament d’eines i serveis que protegeixin la propietat intel·lectual dels autors i editors, a través d’iniciatives digitals que ens permetin posar límit a la pirateria, i ens esforçarem perquè la intel·ligència artificial, que ja és una realitat, sigui una aliada en la defensa de la cultura escrita», ha assegurat Riera.

Defensa d’interessos

Segons ha explicat l’associació, la nova junta directiva «treballarà per defensar i protegir els interessos dels escriptors, traductors i autors de llibres, diaris, revistes i partitures i a impulsar el respecte dels seus drets de propietat intel·lectual com una condició indiscutible per assegurar la sostenibilitat de la cultura escrita».

A més, continuarà promovent un marc regulatori que «asseguri una remuneració justa» per als autors i editors, «conforme amb els països de l’entorn i que no comprometi la competitivitat del sector», a través de la col·laboració amb les administracions públiques i organitzacions.

Trajectòria

Notícies relacionades

Carme Riera és membre de la Reial Acadèmia Espanyola. És catedràtica de Literatura Espanyola a la Universitat Autònoma de Barcelona i directora de la Càtedra J. A. Goytisolo, a més d’escriptora –va obtenir el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles (2015)–.

Entre les seves novel·les i contes, escrits en català i en castellà, destaquen: ‘Dins el darrer blau’, ‘L’estiu de l’anglès’, ‘Naturaleza casi muerta’ i ‘La voz de la sirena’, entre d’altres. Les seves últimes publicacions són la biografia ‘Carmen Balcells, traficant de paraules’ (Carmen Balcells, traficante de palabras) i ‘La pau dels somnis feliços’ (La paz de los sueños felices).

Temes:

Carme Riera