Fenomen televisiu

Eva Soriano, la noia d’or de l’humor espanyol

Si alguna cosa ha demostrat la còmica Eva Soriano, a més de la seva capacitat de fer riure, és també la de fer-se viral

  • Movistar Plus+ posa data d’estrena a ‘Showriano’, el nou programa d’Eva Soriano

  • Eva Soriano reacciona després de conèixer la guanyadora d’Eurovisió: «No ha guanyat Loreen, he perdut jo»

Eva Soriano, la noia d’or de l’humor espanyol
3
Es llegeix en minuts
Natalia Araguás
Natalia Araguás

Periodista

ver +

Ficar-se amb la seva arxienemiga Loreen des del sofà de casa seva a l’assabentar-se que Suècia havia guanyat Eurovisió 2023, enrotllar-se suposadament amb l’actor Maxi Iglesias i convertir-se en la més ben pagada de RTVE. Si alguna cosa ha demostrat la humorista Eva Soriano (Reus, 1990), a més de la seva capacitat de fer riure, és també la de fer-se viral. «He de demanar perdó a tots els que sou aquí i a tot Espanya. Entono el ‘mea culpa’ per cobrar per haver pencat», va ironitzar la presentadora a ‘Showriano’, el programa que actualment presenta a Movistar Plus+, després de transcendir que la televisió pública li havia pagat 11.000 euros per cada programa de ‘La noche D’, un sou més alt fins i tot que el dels jutges de ‘Masterchef’. El seu fitxatge estrella, en substitució de Dani Rovira, no va servir per remuntar les audiències de l’espai, que va deixar d’emetre’s al juny de l’any passat amb un 6’8% de ‘share’.

Un any després, Eva Soriano emergeix com la ‘queen’ de l’humor espanyol, com ella mateixa va vaticinar a l’anunciar el seu fitxatge per presentar ‘Showriano’, un programa produït per El Terrat: «Tot el que he fet a la meva vida és per arribar a aquest moment. És hora de convertir-se en la ‘queen’. ‘From the bottom to the top’», va ironitzar la humorista, que ja va iniciar la seva etapa de la mà d’Andreu Buenafuente, també de Reus, com a col·laboradora de ‘Late Motiv’. ‘Showriano’ combina humor, música i entrevistes que es presten a convertir-se en carn de canó a les xarxes socials, com la que recentment va realitzar a Paulina Rubio. «Renta’m el cul si pots, cony», va etzibar la cantant mexicana a una atònita Eva Soriano al fer broma que «el trosset d’Espanya» que s’havia emportat Paulina «era una pedra del Teide» en comptes del fill que havia tingut amb Colate Vallejo Najera: la humorista no sabia que Paulina va ser agafada l’estiu passat fent les seves necessitats en una platja i rentant-se amb una pedra, d’allà el seu estirabot.

Frescor

Notícies relacionades

Eva Soriano utilitza amb frescor l’autoparòdia també a ‘Cuerpos Especiales’, que presenta a Europa FM amb Iggy Rubín. Sobre el seu suposat afer amb Maxi Iglesias, es va burlar de la tendència de la premsa rosa d’exclamar «quina sort té Eva per estar amb aquest xicot», com si ella fos un espantall. «¿M’ha tocat l’Euromillones?, ¿m’ha sortit a tornar a Hisenda?, ¿m’ha sortit en una anàlisi que no tinc colesterol?», va dir Soriano, demanant perdó per no pertànyer al món dels macos. En els seus gags, la presentadora també s’ha autofelicitat el Dia de la Mare per no ser-ho i «haver esquivat aquesta bala» i s’ha declarat a favor de monetitzar les desgràcies amoroses a l’estil Shakira un cop superada la ira, «quan estiguis en disposició de riure-te’n».

La humorista, declarada feminista que ha pronunciat memorables monòlegs per celebrar el 8M, va tenir la seva primera feina a Mercadona, on va estar com a caixera tres anys. Allà va assajar les seves primeres imitacions per trencar amb la rutina mentre anunciava per megafonia les ofertes del supermercat, segons ha explicat. De gairebé 1,80 metres d’estatura, Eva Soriano està dotada per a les arts escèniques i no dubta a cantar i ballar al servei de l’humor: «La teva veu és tecnopop i jo soc més festiva», li va dir a Loreen en una mítica actuació en què li declarava amb sornegueria el seu amor. Eva Soriano, que va quedar quarta a ‘Tu cara me suena’, d’Antena 3, es veu capaç d’anar al Benidorm Fest, arribar a Eurovisió i derrotar Loreen al seu propi país. Com sol passar amb ella, cal prendre’s seriosament l’abast de les seves bromes. 

Temes:

Humor