18 de maig

¿Quins museus es poden visitar gratis aquest dijous a Barcelona?

El Dia Internacional dels Museus, els museus de la ciutat comtal obren les seves portes perquè els visitants disfrutin gratuïtament d’exposicions i activitats

¿Quins museus es poden visitar gratis aquest dijous a Barcelona?

Joan Cortadellas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb el lema «Museus, sostenibilitat i benestar», aquest dijous, 18 de maig, se celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM) 2023, esdeveniment que organitza el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). Aquest dia, Barcelona inicia una jornada amb magnificència en la qual els museus de la ciutat comtal obren les seves portes perquè els visitants puguin disfrutar de les exposicions i activitats programades gratuïtament.

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (11.00 h - 19.30 h). Al Macba es podran visitar exposicions com aquestes de manera gratuïta: ‘Ballet literal’, de Laura Lima; Entre cercles i constel·lacions’, de Bouchra Khalili; ‘Corpus infinitum’, de Denise Ferreira da Silva i Arjuna Neuman; ‘Colección MACBA. Preludio. Intención poética’, o ‘Diálogo de luz’, de Josep Grau-Garriga.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (11.00 h - 20.00 h). El CCCB també s’uneix a aquesta festivitat i s’hi podran visitar les mostres següents: ‘Sade: la libertad o el mal’, Constelación gráfica’,Inteligecia artificial’ o ‘World Press Photo 2023. Muestra internacional de fotoperiodismo’.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya (9.30 h - 19.00 h). ’,strong>Naufragis l’exposició que intenta donar a conèixer la diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català, es podrà visitar gratuïtament aquest dijous.

El Museu Frederic Marès (10.00 h - 19.00 h). S’ofereix una visita lliure a les exposicions permanents ‘Escultura’ (època antiga fins al s. XIX) i ‘Gabinet del col·lecionista’.

El Museu del Disseny (10.00 h - 20.00 h). Obre les seves portes gratuïtament a les seves cinc exposicions permanents. (No és inclosa ‘Digital impact’ al Disseny Hub).

La Fundació Joan Miró (10.00 h - 20.00 h). ‘Col·lecció Joan Miró’, ‘Amics imaginaris’ i ‘Jocs d’impacte’ són algunes de les mostres que es poden disfrutar a la fundació avui.

El Museu Marítim de Barcelona (10.00 h - 20.00 h). S’hi poden explorar les exposicions: ‘Prestige: crònica d’una catàstrofe’ i ‘Internet i la perverció de la metàfora oceànica’, i també s’ofereix una visita gratuïta al pailebot ‘Santa Eulàlia’.

Notícies relacionades

El Museu de la Música (10.00 h - 21.00 h). Portes obertes per visitar tot el museu i es planteja una activitat doble al voltant de la idea de registre, vinculada a les exposicions: ‘Escoltar amb les mans. Suports obsolets, missatges efímers’ i ‘Registrar, mirar, recórrer. Les fotografies de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya’.

El Museu Olímpic (10.00 h - 19.00 h). Obre les seves portes durant tot el dia perquè els visitants puguin conèixer el museu situat a Montjuïc.