Art al passeig de Gràcia

‘Flora’, l’escultura de Plensa dialoga amb la Pedrera

La peça inèdita ha despertat gran interès entre els passejants i serveix de reclam per a l’exposició ‘Jaume Plensa. Poesia del silenci’

‘Flora’, l’escultura de Plensa dialoga amb la Pedrera

ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

‘Flora’ una escultura inèdita de Jaume Plensa amb estilitzada cara de nena és la nova veïna de la Pedrera, l’emblemàtic edifici curvilini d’Antoni Gaudí amb què dialoga. Tot i que sembla lleugera, l’enorme cara blanca serena i amb els ulls tancats pesa 2,5 tones. Està feta amb fibra de vidre laminada i mesura 7,5 metres d’alt.

La peça forma part de l’exposició ‘Jaume Plensa. Poesia del silenci’, que a partir d’aquest divendres i fins al 23 de juliol ofereix la Fundació Catalunya La Pedrera a la seva seu del passeig de Gràcia.

Notícies relacionades

‘Flora’ dialoga amb l’edifici de Gaudí com altres peces de la mostra, que, de manera molt respectuosa, han ‘okupat’ l’edifici. Entre d’altres, destaquen ‘Together’ (2014), una mà feta de lletres metàl·liques de diferents alfabets que beneeix el visitant suspesa al pati interior de l’entrada principal, realitzada per a la Biennal de Venècia i que va estar exposada a San Giorgio Maggiore. A les golfes de l’edifici hi ha tres versions d’‘Hortènsia’ (2022), dos de bronze i una de fusta, i dos de ‘Martina’ (2021), dos de fusta i una altra de bronze. A l’altre pati interior de l’edifici hi ha la seva última obra ‘Overflow’, tot just acabada aquest any per a l’exposició.

I al terrat destaquen ‘Silent music IV’ (2019), en què la gent pot entrar dins i sentir la seva abraçada, i ‘Day-night’ (2012), una escultura amb forma humana que canvia de color elevada sobre un pal a gran altura, com si fos un far modern.