Premis del cine francès

‘As Bestas’ s’emporta el premi César 2023 a la millor pel·lícula estrangera i ‘Pacifiction’ a la millor fotografia

‘As Bestas’ s’emporta el premi César 2023 a la millor pel·lícula estrangera i ‘Pacifiction’ a la millor fotografia

Bertrand Guay

1
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

La pel·lícula ‘As bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, s’ha emportat el premi César a la millor pel·lícula estrangera, mentre que el film ‘Pacifiction’, del director català Albert Serra, ha aconseguit el premi en la categoria de millor fotografia, segons ha anunciat l’Acadèmia de les Arts francesa aquest divendres.

Després d’arrasar en els Goya a Sevilla amb nou premis, Sorogoyen ha tornat a pujar a la tribuna, aquest cop del teatre Olympia de París, per rebre el premi que l’Acadèmia francesa ha concedit a ‘As bestas’, que estava nominada precisament a aquesta única categoria.

«Gràcies per deixar-nos ser una petita part del cine francès», ha dit el director espanyol al rebre el guardó.

‘As bestas’ competia amb la belga ‘Close’ (Lukas Dhont), la sueca ‘Boy from Heaven’ (Tarik Saleh), la polonesa ‘EO’ (Jerzy Skolimowski) i la també sueca ‘Triangle of Sadness’ (Ruben Östlund).

Notícies relacionades

Per la seva banda, ‘Pacifiction’ va ser nominada a nou categories dels premis César 2023. La pel·lícula, que va aconseguir tres premis Gaudí, va rebre nominacions en les categories de pel·lícula, direcció, actor (Benoît Magimel), fotografia, so, música original, efectes visuals, decorats i vestuari.

Finalment, ha sigut Artur Tort qui s’ha emportat el premi César a la millor fotografia. «Gràcies a l’Albert per tot el que hem fet i viscut, i per tot el que ens queda per fer», ha assenyalat el director de fotografia de Vic al recollir el premi.