Cita cultural

El Festival de Peralada construirà un nou auditori

El Festival de Peralada construirà un nou auditori
1
Es llegeix en minuts

La Fundació Castell de Peralada, que impulsa el Festival Internacional de Música Castell de Peralada, ha encarregat el disseny d’un nou edifici que contempla un auditori, una sala d’assaig polivalent per acollir residències artístiques i una futura aula d’arts escèniques amb projecte museístic.

El nou espai, en el qual s’invertiran més de 4 milions d’euros en la primera fase, es preveu inaugurar a l’estiu del 2024, moment en què s’iniciarà un trienni que culminarà el 2026 amb el 40 aniversari, ha informat el festival en un comunicat.

Els germans Isabel, Javier i Miguel Suqué Mateu fa anys que treballen per dotar el recinte del castell d’un nou espai escènic que permeti la celebració d’una programació musical que transcendeixi el festival.

El projecte, segons Isabel Suqué, «recupera el passat per projectar el futur», i ha remarcat que era el pas per posicionar el festival i el Peralada Resort en un espai de lideratge durant les pròximes dècades en l’àmbit de les destinacions internacionals.

La construcció d’aquest nou equipament de 6.624 metres quadrats, amb pati de butaques a l’aire lliure, s’ha encarregat a Jordi Marcè Arquitectes, i s’ha pressupostat en una primera fase en més de 4 milions d’euros.

El projecte es presenta en tres blocs: un espai entre bastidors i oficines, una caixa escènica amb una sala d’assaig i un espai de premsa i creació de continguts audiovisuals i una platea amb capacitat màxima per a 1.566 butaques amb una aula d’arts escèniques integrada amb espai expositiu.

L’edifici es construirà en el mateix terreny en el qual fins ara s’ha celebrat el festival des de l’últim canvi d’ubicació el 2010 i contempla nous estudis acústics per millorar la sonorització de l’espai i adaptar l’acústica al nou disseny.

Notícies relacionades

Miguel Suqué ha afirmat que el projecte es fonamenta en la integració de l’arquitectura al parc dels jardins i la sostenibilitat per passar a ser un equipament confortable, i és el «primer» festival d’estiu que abandona l’estructura mecànica i tubular per oferir les seves programacions en un auditori de construcció fix i de propietat.

El Festival de Peralada serà el principal usuari d’aquestes noves instal·lacions durant l’època festival, malgrat que els nous espais contribuiran a la desestacionalització de l’activitat, i està previst que puguin ser utilitzades per altres promotors, esdeveniments empresarials i per la xarxa de l’administració local.