Desembarcament a Berlín

La Berlinale estrena cinc pel·lícules espanyoles un any després d’‘Alcarràs’

La Berlinale estrena cinc pel·lícules espanyoles un any després d’‘Alcarràs’

EPC

2
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

«Tenim la responsabilitat d’utilitzar aquests premis per impulsar les carreres d’aquelles pel·lícules que causin un impacte en nosaltres», ha afirmat Carla Simón en l’altra roda de premsa de la jornada, protagonitzada pel jurat que aquest any s’encarregarà de confeccionar el palmarès oficial. L’Os d’Or que la barcelonina va obtenir l’any passat gràcies a ‘Alcarràs’ sens dubte ha determinat la seva presència ara entre els jutges, i és probable que també tingui molt a veure en la nombrosa presència de talent espanyol en aquesta edició del festival.

Notícies relacionades

Els pròxims dies s’estrenaran aquí el primer llargmetratge de Carla Subirana, ‘Sica’ –retrat de la violenta pèrdua de la innocència d’una nena–, i el primer d’Álvaro Gago, ‘Matria’ basat en el curt homònim que ell mateix va dirigir el 2017; Lois Patiño tornarà al certamen per presentar ‘Samsara’, una reflexió sobre la mort i la reencarnació rodada a cavall de Laos i Zanzíbar; i l’experiència ‘trans’ serà explorada tant a través d’‘Orlando, ma biographie politiquet’, pel·lícula-assaig a càrrec del filòsof burgalès Paul B. Preciado, com de ‘20.000 especies de abejas’, primer llargmetratge d’Estíbaliz Urresola i única d’aquestes pel·lícules que competeix per l’Os d’Or. ¿Podria anar a parar el premi, tan sols un any després, a una altra jove directora espanyola? Ningú s’hauria de fer il·lusions sobre això.   

¿I què més es pot esperar aquest any de la Berlinale? Helen Mirren visitarà el festival per promocionar ‘Golda’, ‘biopic’ de qui fos Primera Ministra israeliana Golda Meir, mentre que Jesse Eisenberg i Adrian Brody presentaran ‘Manodrome’, reflexió sobre la masculinitat tòxica –com si n’hi hagués d’un altre tipus–; el tennista Boris Becker respondrà preguntes sobre ‘Boom! Boom! The World Vs. Boris Becker’, documental sobre el seu ascens i caiguda, i Sean Penn farà el mateix sobre ‘Superpower’, el seu retrat de la guerra d’Ucraïna i Vlodímir Zelenski –que avui ha intervingut de manera virtual a la gala inaugural; Steven Spielberg recollirà un premi honorífic, i s’espera que el cantant Bono aparegui per promocionar l’estrena de ‘Kiss the Future’, documental que se les arregla per parlar alhora de la guerra dels Balcans i d’U2; i el ‘fillíssim’ Brandon Cronenberg, per la seva banda, promet escandalitzar amb el seu nou treball, ‘Infinity Pool’, que ja ha sigut definida com una de les pel·lícules més esborronadores que veuran la llum el 2023. ¿Resultarà el conjunt tan atractiu com es fa veure sobre el paper? Coneixem a almenys una persona que, de ben segur, manté els dits creuats.

Temes:

Cine