Centrada en el jazz

El Conservatori del Liceu estrena la sala de concerts Live Room

Oferirà música en directe gratis els dimecres i dijous i potenciarà el jazz

El Conservatori del Liceu estrena la sala de concerts Live Room

EPC

2
Es llegeix en minuts
Leticia Blanco

El Conservatori del Liceu estrena un nou espai per a concerts obert a tothom: la Live Room. Està a l’entrada del centre al carrer Nou de la Rambla, al costat de l’acabada de reformar cafeteria, ara amb les parets d’un fogós blau cobalt, el mateix del logotip d’aquesta històrica institució fundada fa més de 185 anys. 

La Live Room comença la seva etapa amb dos programes de música en directe dos dies a la setmana, dimecres i dijous, sempre de 20 h a 22 h. Els dijous hi haurà jam session en la qual els estudiants del conservatori compartiran escenari amb els seus professors i els dimecres s’aniran alternant a l’escenari les quatre grans formacions sorgides a l’escola: la Liceu Big Band, la Liceu Gran Ensemble, la Liceu BLAM Collective i la Liceu Jazz Grup, dedicades als estàndards de jazz, el jazz més actual i la música negra americana. Una rotunda aposta pel jazz tot i que Víctor Estapé, el director acadèmic, ha promès que tots els gèneres seran benvinguts, de l’electrònica al rock dur o el flamenc. La sala nova s’uneix a les tres existents: l’Auditori Conservatori Liceu, la Sala d’orquestra i la Sala de cambra.

Com tot el que passa en el Conservatori, aquesta nova sala no hauria sigut possible sense la Fundació de Música Ferrer Salat, íntimament compromesa amb l’educació i la divulgació musical des de fa quatre dècades. «Som molt conscients del grau extrem de desigualtats socioeconòmiques que existeixen al món i el nostre entorn més pròxim, la ciutat de Barcelona», va explicar Sergi Ferrer-Salat, que va destacar el seu compromís amb l’educació musical com a «eina transformadora infinita per aconseguir contribuir a fer aquesta societat una mica més equitativa i una mica més justa». «Sempre hem reivindicat el seu poder únic i transformador a nivell cognitiu, social i emocional per als joves», va afegir.

Notícies relacionades

La missió de la Live Room és connectar amb les noves tendències musicals (l’única manera d’haver sobreviscut 185 anys) i «atraure la gent» en un entorn urbà com el del Raval. Aquest dijous, 16 de febrer, a partir de les 20 h, es podrà disfrutar de les clàssiques Liceu Jam Session, que en aquesta ocasió estarà protagonitzada pel professor Marc Miralta. La directora del Conservatori, Maria Serrat, va confessar estar orgullosa d’«un espai molt diferent de convivència i música en viu» que obre les seves portes just quan s’acaben els actes de celebració del 185 aniversari del Conservatori, un espai que «projecta una nova visió quant a la innovació i el compromís amb l’educació i la cultura».

El Conservatori del Liceu es va crear el 1837 gràcies als terrenys d’un convent aconseguits gràcies a la Desamortització de Mendizábal i, de fet, és anterior al Liceu, que va obrir les seves portes una dècada més tard, el 1847. Avui acull 10.000 metres quadrats dedicats a la divulgació i l’educació musical, una aposta doble («aules i teatres») que ha sigut la seva columna vertebral des del principi.