Del 20 al 28 d’abril

El BCN Film Fest 2023 homenatjarà el director Wim Wenders amb el seu Premi d’Honor

Dotze de les seves obres més famoses formaran part de la programació de projeccions, en què també figuren ja els set primers títols de la selecció oficial

El BCN Film Fest 2023 homenatjarà el director Wim Wenders amb el seu Premi d’Honor

EPC

2
Es llegeix en minuts

El BCN Film Fest 2023 celebra aquest any la seva setena edició, i ho fa amb una programació especial de la qual es podrà disfrutar del 20 al 28 d’abril. Els cines Verdi, el Caixaforum, la Casa Seat, l’Institut Français i el local La Perla 22, seran seus oficials de l’esdeveniment, que acollirà diversos actes culturals vinculats al cine i a la literatura. 

El certamen rendeix homenatge al veterà cineasta i guionista alemany Wim Wenders, que serà el convidat especial i rebrà el premi d’Honor. «És un artista total, un emblema del cine europeu i autor d’un cine polièdric i en permanent renovació», assegura la directora del BCN Film Fest, Conxita Casanovas.

Per donar tribut a la seva extensa trajectòria, el festival inclourà la projecció d’una àmplia retrospectiva d’«Imprescindicles», que reuneix dotze de les seves principals obres: ‘El miedo del portero ante el penalti’ (1971), ‘Alicia en las ciudades’ (1974), ‘El amigo americano’ (1977), ‘El estado de las cosas’ (1982), ‘Paris, texas’ (1984), ‘Cielo sobre berlín’ (1987), ‘¡Tan lejos, tan cerca!’ (1993), ‘Hasta el fin del mundo’ (1994), ‘Lisboa story’ (1994), ‘Buena vista social club’ (1999), ‘The million dollar hotel’ (2000) i ‘Pina’ (2011). 

Primers títols tancats

Com a part de la selecció oficial i aspirant al premi, figuren de moment ‘Alma & Oskar’, de Dieter Berner; ‘El colibri’, de Francesca Archibugi; ‘El primer día de mi vida’, de Paolo Genovese; ‘Father and Soldier’, de Mathieu Vadepied; ‘La impaciencia del corazón’, de Bille August; ‘La uruguaya’, d’Ana García Blaya, i ‘Le voyage de Talia’, de Christophe Rolin.

D’altra banda, fora del concurs, es podrà visualitzar el documental ‘El caso Padilla’, de Paver Giroud; i l’estrena a Catalunya de ‘No bears’, de Jafar Panahi. Així com les pel·lícules que formen part de la selecció ‘Asia Noir’, elaborada en col·laboració amb CineAsia, i centrada en el gènere negre i els thrillers asiàtics, com ‘El infierno del odio’ (1963), d’Akira Kurosawa; ‘Perfect Blue’ (1997), de Satoshi Kon; ‘Memories of Murder (2003), de Bong Joon Ho; ‘Psycho Raman’ (2016), d’Anurag Kashyap; ‘Missing’ (2021), de Shinzo Katayama i ‘Hunt. Caza al espía’(2022), de Lee Jung-jae.

Notícies relacionades

L’única representació espanyola confirmada fins ara, arriba de la mà de la directora catalana Carla Subirana i la seva pel·lícula ‘Sica’, encarregada de donar clausura al festival. Un «coming-of-age» ambientat en la Costa da Morte sobre una jove de 14 anys que, després del naufragi del seu pare, espera que el mar li torni el cos.

El BCN Film Fest tampoc s’oblida dels nous talents, i per això estrena una secció competitiva per als futurs creadors de la indústria cinematogràfica catalana. Amb l’objectiu de promoure i divulgar el treball dels més joves, comptarà amb una mostra de 15 curtmetratges seleccionats per universitats de Catalunya amb estudis cinematogràfics i centres de formació acadèmica equivalent, entre els quals se seleccionarà el guanyador i beneficiari d’un premi de 2.000 €.