Troballa

Troben una mòmia recoberta de pa d’or en un pou a Egipte

Troben una mòmia recoberta de pa d’or en un pou a Egipte
1
Es llegeix en minuts

Un equip d’excavació egipci va anunciar dijous la troballa d’un sarcòfag intacte que contenia una mòmia recoberta de pa d’or en un pou de 15 metres de profunditat a la zona de Gisr el-Mudir, a la necròpolis de Saqqara, ubicada al sud del Caire.

El Ministeri de Turisme i Antiguitats egipci va publicar la notícia al seu perfil oficial de Facebook, on va detallar que es tracta d’«un gran sarcòfag rectangular de pedra calcària pertanyent a un home anomenat Heka-Shepes».

L’equip també va trobar un altre pou, d’uns 10 metres de profunditat, que contenia un grup d’estàtues de fusta i tres estàtues de pedra que representaven una persona anomenada Fetek; al costat d’aquestes estàtues van descobrir una taula d’ofrenes i un sarcòfag de pedra que contenia la seva mòmia.

El director de l’equip d’excavació que treballa amb el Consell Suprem d’Antiguitats, Zahi Hawass, va apuntar que es tracta d’un important descobriment arqueològic que data de les dinasties V i Vi del regne antic, al qual se suma la troballa de nombroses tombes.

Notícies relacionades

Segons va relatar Hawass, «la tomba més important pertanyia a Khnum-djed-ef, que va ser sacerdot al complex piramidal d’Unis. La segona tomba més important pertanyia a Meri, una altra a un sacerdot del complex piramidal del rei Pepi I, probablement anomenat Messi, que contenia nou boniques estàtues».

A més, la missió va descobrir nombrosos amulets, vasos de pedra, eines per a la vida quotidiana, estàtues de deïtats i ceràmica.