Guardó literari

Andrea Genovart guanya el Premi Llibres Anagrama amb una novel·la sobre la precarietat dels que voregen els trenta anys

  • La jove barcelonina debuta amb ‘Consum preferent’, una novel·la, segons el membre del jurat Guillem Gisbert, «lúcidament enfadada sobre la precarietat d’una generació»

Andrea Genovart guanya el Premi Llibres Anagrama amb una novel·la sobre la precarietat dels que voregen els trenta anys

ÀNGEL GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Andrea Genovart ha guanyat el vuitè Premi Llibres Anagrama de novel·la amb el seu debut, ‘Consum preferent’. La jove barcelonina (1993) s’ha emportat el guardó literari, dotat amb 12.000 euros, al qual s’han presentat un total de 92 obres originals. Una novel·la, segons el membre del jurat Guillem Gisbert, «lúcidament enfadada sobre la precarietat d’una generació», la que ara està en la trentena. Genovart succeeix així el poeta Pol Guasch, que es va emportar el premi el 2021 (el 2022 va quedar desert).

El jurat del Premi Llibres Anagrama està format per Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Sergi Pàmies, Jordi Puntí i les editores Isabel Obiols i Silvia Sesé. Segons Pàmies, la novel·la «situa el lector davant les contradiccions d’una època en què la precarietat, el triomf de la ignorància i la desesperació són, a més d’evidències irrefutables, un pretext per explicar una història amb una mirada contundent i actual».