Música de cine

Un fèmur humà i quatre llengües inventades: així es va fer la banda sonora d’‘Els anells del poder’

Un fèmur humà i quatre llengües inventades: així es va fer la banda sonora d’‘Els anells del poder’

Prime Video

4
Es llegeix en minuts
Carol Álvarez
Carol Álvarez

Subdirectora d'El Periódico

Especialista en Cultura, societat, Barcelona

ver +

La sèrie d’‘El senyor dels anells: els anells del poder’ ha emès ja tots els capítols de la seva primera temporada i, més enllà del visionament a Prime Video (i revisionament per part dels fans), el desenllaç ha deixat espai perquè altres aspectes de la producció passin a primer pla, com la música.

Notícies relacionades

El pes dels cors és essencial en la banda sonora, i la seva gestió va estar a l’altura del desafiament. Es van compondre temes que van utilitzar fins a cinc llengües inventades per Tolkien: dues llengües èlfiques, el sindarin i el quenya; una llengua nana, el khuzdûl; la llengua de Númenor, l’adûnaic, i la llengua dels orcs i Sauron, anomenada llengua negra. «Tot i que era possible que els nostres experts en idiomes generessin noves paraules en qualsevol d’aquests idiomes, utilitzant les regles que Tolkien havia ideat, em vaig esforçar per utilitzar paraules reals que el mateix Tolkien havia imaginat», diu McCreary.

Qüestió al marge és com sona: una ‘coach’ de dialectes, Leith McPherson, va gravar una pista d’àudio de pronunciació lenta que van utilitzar com a base tant els cors com els cantants.