Temporada Alta

‘Els ossos de l’irlandès’ guanya el premi Quim Masó

L’obra escrita per Víctor Borràs Gasch serà portada a escena per Teatre Nu l’any vinent al festival de Girona

‘Els ossos de l’irlandès’ guanya el premi Quim Masó
1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

‘Els ossos de l’irlandès’ de Víctor Borràs Gasch ha guanyat el setzè premi Quim Masó a la producció teatral en llengua catalana. El muntatge, de Teatre Nu, estarà dirigit per Xavi Ricard i s’estrenarà en el Temporada Alta 2023. ‘Ada Colau (s) compra un pis al passeig de Gràcia’, de Sixto Paz Producciones i ‘No estás sola’, de LaLula han sigut els projectes finalistes d’entre 19 propostes presentades.

El premi ha sigut entregat aquest dimecres a la nit a la sala La Planeta de Girona, en el marc del Festival Temporada Alta, en una cerimònia presentada per l’escriptor Josep Maria Fonalleras.  El guardó consisteix en una ajuda per a la producció que servirà perquè Teatre Nu, la seu del qual és a Sant Martí de Tous (Anoia, Barcelona), porti a escena aquesta proposta. La peça parla de tres amics –el Llorenç, l’Hèctor i el Xevi– que veuran desenterrar secrets que creien oblidats un dia en què plou com feia anys que no plovia. Estarà dirigida per Xavi Ricard i interpretada per Ivan Benet, Norbert Martínez i Ernest Villegas.

A la recerca de soci

El premi, que convoquen i organitzen la Fundació La Ciutat Invisible i la Comissió Organitzadora del premi Quim Masó, s’estrenarà en el Temporada Alta 2023. Però després de les col·laboracions històriques del premi amb el Festival Grec i el Teatre Nacional de Catalunya, en aquesta edició el premi encara no té un col·laborador. S’està treballant per trobar un nou ‘partenaire’ que permeti ampliar tant l’exhibició de l’obra premiada com la dotació econòmica del guardó, de 20.000 euros.

Notícies relacionades

Des del 2006, al llarg dels últims 15 anys, el premi Quim Masó s’ha consolidat com una plataforma de suport i projecció per a companyies, productores, autors i directors, com és el cas de Pau Carrió, Jordi Oriol de la companyia Indigest, d’Albert Arribas, Joan Yago de La Calòrica, Josep Maria Miró, Miquel Gorriz, La Conquesta del Pol Sud i Lluïsa Cunillé, guanyadora en la primera edició, entre d’altres.

El premi es va crear en reconeixement a l’actor, director i productor teatral gironí Quim Masó. Ell va ser un dels fundadors de la companyia El Talleret de Salt, el Grup Proscenium, la Llibreria 22 i Bitò.