Premis de cine

L’Acadèmia va plantejar que Chris Rock presentés els Oscars després de l’agressió de Will Smith

  • El còmic va rebutjar la proposta i va revelar que també havia declinat una oferta per protagonitzar un anunci durant la pròxima SuperBowl

L’Acadèmia va plantejar que Chris Rock presentés els Oscars després de l’agressió de Will Smith
2
Es llegeix en minuts
EFE

El còmic Chris Rock va revelar haver rebutjat una proposta que li va fer l’Acadèmia de Hollywood perquè presentés els Oscars de l’any vinent, poc després de la bufetada que li va clavar Will Smith en l’última entrega d’aquests premis.

Rock va parlar de l’oferiment durant un espectacle de monòlegs celebrat al teatre Arizona Financial de la ciutat de Phoenix (Arizona, Estats Units) aquest diumenge i del qual es va fer ressò el mitjà Arizona Republic. El còmic va dir que havia rebutjat l’oferta perquè seria com «tornar al lloc del crim» i ho va comparar amb l’assassinat perpetrat per l’exjugador de futbol americà O. J. Simpson contra la seva dona, Nicole Brown. «Seria com demanar-li a Nicole Brown Simpson que tornés al restaurant», va afirmar Rock fent referència al crim comès per l’exesportista després que ella es deixés unes ulleres en un restaurant italià.

Rock es va referir a la plantofada que li va clavar Will Smith al principi del seu xou a Phoenix, que forma part de la gira ‘Ego death’ que va iniciar el mes d’abril passat. Amb un teatre ple de gom a gom per disfrutar del seu espectacle d’hora i mitja de durada, Rock va començar a parlar sobre com una persona podia fer-se famosa després de convertir-se en víctima. Llavors, segons Arizona Reporter, algú del públic li va demanar que en «en parlés» i Rock va acabar relatant l’incident. I és que el còmic també va assegurar que la plantofada que li va clavar Smith li va produir dolor físic, perquè l’oscaritzat actor és «més gran» i corpulent que ell. «L’estat de Nevada no permetria una baralla entre Will Smith i jo», va dir fent broma.

Rock també va esmentar durant el seu espectacle que va ser sondejat per protagonitzar un anunci per a la pròxima edició de la Superbowl i que igualment ho va rebutjar, tot i que no va revelar per a quina marca era.

Notícies relacionades

En l’última gala dels Oscars, el 27 de març, Will Smith va reaccionar de manera violenta a un acudit de Chris Rock sobre la malaltia de la seva dona, Jada Pinkett Smith, que va fer que s’aixequés del seu seient, pugés a l’escenari del Dolby Theater i clavés una bufetada en directe a Rock. Rock havia sortit per presentar el premi al millor documental i va fer una broma sobre el cap rapat de Pinkett Smith, que havia reconegut públicament que pateix alopècia, comparant-la amb la Tinenta O’Neil de la pel·lícula de Ridley Scott.

A finals de juliol, Smith va publicar un vídeo en què demanava perdó al còmic pel que havia passat i després que la seva dona hagués fet diverses aparicions públiques en què els instava a una reconciliació. «Chris, et demano disculpes. El meu comportament va ser inacceptable i soc aquí per parlar-ne sempre que hi estiguis disposat», va manifestar llavors Smith. A més, a l’abril la Junta de Governadors de l’Acadèmia va aprovar vetar la seva assistència als Oscars i a qualsevol altre esdeveniment organitzat per aquesta institució, durant els pròxims deu anys. Una setmana abans, l’actor ja havia renunciat a continuar formant part de l’Acadèmia, cosa que va descartar la seva expulsió immediata com a sanció principal.