Tempestes

Un llamp destrueix l’espadanya d’una església de Zamora declarada bé d’interès cultural

Grans pedres han caigut al carrer i sobre la teulada del poble d’Alcañices

Un llamp destrueix l’espadanya d’una església de Zamora declarada bé d’interès cultural

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Aquest dilluns, cap a les 10 del matí, la forta tempesta que ha caigut a la vila d’Alcañices ha destruït la part més alta de la torre de la històrica església parroquial de Nostra Senyora la Verge de l’Assumpció a l’haver-hi caigut un llamp.

El temple de la Verge de l’Assumpció s’ubica dins del recinte emmurallat d’Alcañices, que des del 2007 està declarat per la Conselleria de Cultura i Turisme com a bé d’interès cultural (conjunt històric). L’església se situa al costat de l’antic palau dels Marquesos d’Alcañices, ara reconvertit en la residència per a la tercera edat Virgen de la Salud.

Notícies relacionades

La tempesta, amb molta descàrrega elèctrica, va deixar molts llamps a la comarca d’Aliste. Un d’ells va impactar contra l’antiga torre, que ha quedat molt feta malbé. Pedres de calamarsa de gran mida van caure al carrer i sobre la teulada del temple, que també ha quedat malmesa pels despreniments.

Es tracta d’una església construïda sobre les restes d’un antic temple romànic dels segles XII i XIII, envoltada dels dos murs entremesclats. Té planta de creu llatina i conserva la portada d’arc apuntalat i triple arquivolta. La torre estava coronada per un penell metàl·lic que va quedar totalment destruït per l’impacte del llamp.

Temes:

Zamora