Després de l’allau de crítiques

Les disculpes de la humorista Carolina Iglesias per la polèmica d’‘Estirando el chicle’

La còmica diu a Instagram que l’assetjament que han patit ella i Victoria Martín aquestes setmanes l’ha «paralitzat»

Les disculpes de la humorista Carolina Iglesias per la polèmica d’‘Estirando el chicle’
1
Es llegeix en minuts

La humorista Carolina Iglesias, una de les fundadores i conductores de l’exitós podcast feminista ‘Estirando el chicle’ al costat de la també còmica Victoria Martín, ha trencat per fi el seu silenci per demanar disculpes a l’allau d’oients del programa d’acord amb la polèmica desencadenada per la invitació a Patricia Sornosa, una humorista amb un agressiu discurs trànsfob.

Les dues presentadores van convidar Sornosa al seu últim episodi perquè comparteix un ‘podcast’ amb una de les col·laboradores habituals d’Iglesias i Martín, Patricia Espejo, ja que una de les línies de la present Summer Edition d’Estirando el chicle’ consisteix a convidar les col·laboradores de les seves col·laboradores. Però això ha generat molt malestar i indignació entre les seguidores de les abanderades del ‘Válidas’, que sempre han defensat un feminisme divers, plural i transinclusiu.

Però si equivocar-se és humà, sembla que el feminisme es queda fora d’aquesta màxima, ja que Iglesias i Martín han sigut diana des de llavors d’un greu linxament, assetjament i amenaces que han provocat que fins i tot abandonin les xarxes socials. Majoritàriament, les crítiques esgrimien que la presència de Sornosa a ‘Estirando el chicle’ equivalia a emparar el seu posicionament discriminatori, malgrat que Iglesias i Martín sempre han caminat en direcció contrària. Per fi, Iglesias ha sortit al pas.

«Ahir va ser el meu primer dia a la psicòloga i avui em veig amb forces de tornar a treure el cap per aquí», comença el missatge d’Iglesias en el seu perfil a Instagram. «Vull demanar disculpes a la gent que s’hagi sentit decebuda, al meu col·lectiu LGTBIQ+, al qual he fallat, i un gràcies enorme a la gent que no ens ha deixat anar la mà en aquestes setmanes tan dures». «El silenci no sempre comunica i el meu silenci ha sigut fruit de la por al veure la magnitud del que ha passat, que m’ha paralitzat.»

Notícies relacionades

Nombroses humoristes i activistes vinculades al feminisme i al col·lectiu LGTBI, com Henar Álvarez, Lala Chus, Moderna de Pueblo, Zahara, Ger i Mara Jiménez, li han mostrat el seu suport a través dels seus missatges, com han fet des del principi.

Es pot recordar que Iglesias i Martín es troben immerses en la gira d’‘Estirando el chicle Live’. I actuen a Barcelona el 10 de setembre a l’Auditori Fòrum de Barcelona.