La batalla de l’‘streaming’

J. A. Bayona: ni ‘Harry Potter’ ni ‘Joc de Trons’ existirien sense Tolkien

J. A. Bayona: ni ‘Harry Potter’ ni ‘Joc de Trons’ existirien sense Tolkien

EFE / Mario Guzmán (Efe)

3
Es llegeix en minuts

Part de la tornada de «La Terra Mitjana» de l’univers de ‘El senyor dels anells’ de J.R.R. Tolkien per a la sèrie de Prime Video, va estar en mans del director espanyol Juan Antonio Bayona, que va assegurar aquest dimecres a Mèxic que l’escriptor britànic va ser qui va establir les bases de les històries fantàstiques al món que en l’actualitat lidera la indústria audiovisual.

«(J.R.R. Tolkien) és l’origen de totes les històries de fantasia que disfrutem avui dia, ‘Harry Potter’, ‘Star Wars’, ‘Joc de Trons’ no existirien sense ‘El senyor dels anells’, i poder tornar a la base i portar-los a la pantalla, per a mi és un somni», va confessar Bayona en la ‘premier’ d’‘El senyor dels anells: Els anells del poder’ a Llatinoamèrica, a la Ciutat de Mèxic.

Gran part de l’elenc de l’esperada sèrie basada en els apèndixs de l’escriptor va visitar Mèxic on passarà un parell de dies per a la promoció del que es presumeix que és la sèrie de ficció televisiva més cara de la història.

«La pressió mai ve pel pressupost, hem tingut els mitjans que necessitàvem. La pressió ve més de com explicar una història i tornar a la Terra Mitjana una altra vegada, que la gent té moltes ganes de tornar-hi i no volem defraudar-los», va afegir.

L’origen i la creació dels anells de poder, anys abans del que es narra als llibres de Tolkien i a les pel·lícules dirigides per Peter Jackson, és part de la proposta de Patrick McKay i J.D. Payne per a la sèrie de vuit capítols que estrenarà el 2 de setembre per Prime Video.

«Vam estar molt dedicats a explicar una història que no s’hagués explicat, trobar alguna cosa en Tolkien que no hagués passat abans a les pel·lícules i portar-los a una nova aventura i hi ha moltes sorpreses en el procés», va comentar a Efe McKay, «showrunner» i escriptor.

Entre aquestes «sorpreses» hi ha la tornada de personatges femenins com el cas de Galadriel, interpretada per Morfydd Clark, també present en l’esdeveniment.

«Una de les coses que vam trobar va ser que hi ha increïbles i vibrants personatges femenins a Tolkien i ara som capaços de tornar a portar-los a la pantalla», es va detallar l’escriptor.

Tolkien, la diferència de la resta

Per a Ben Walker, que és High King Gil-galad en la ficció, Tolkien va deixar grans ensenyaments per a la humanitat en qüestió d’unitat.

«Una cosa que Tolkien va entendre i amb la qual el món es pot identificar és la necessitat d’esperança i d’unir-se per superar el mal i crec que és el que veiem en el xou», va respondre a Efe l’actor d’‘Abraham Lincoln, Vampire Hunter’ (2010).

Per a Patrick, una cosa que diferencia Tolkien de la resta dels escriptors fantàstics és la gamma completa que la seva història i univers contempla així com l’obsessiu involucrament en cada part de la seva obra.

«Tolkien té una cosa molt especial i única i és que toca totes les notes del piano, al que em refereixo és al to del seu treball: és dolç, és càlid, és terrorífic, dramàtic, polític, hi ha poesia i saviesa», diu McKay.

Llatins a la fi

Gran part de l’elenc que compta la història és multicultural amb un actors de diverses parts del món com Ghana, l’Iran, la Xina, Austràlia i Puerto Rico amb Ismael Cruz Cordova, que dona vida a Arondir i que se sent orgullós de posar el toc llatí a la producció.

Notícies relacionades

«Jo vull ser humil però ¡ja era hora que ens incloguessin en aquesta història!, és bo que (els llatins) estiguem en aquest tipus de projectes, som una força mundial i hi ha molts nens i nenes a representar que poden créixer amb aquesta imatge», va assegurar.

Per l’alfombra cafè, ubicada a l’antic edifici del Col·legi de les Biscaïnes, al Centre Històric de la capital mexicana, també van desfilar Owain Arthur, Leon Wadham, Sophia Nomvete, Trystan Gravelle i Charlie Vickers, part de l’elenc.