El Portalblau s’acomiada amb 15.500 espectadors i un 87% d’ocupació

El festival ha esgotat entrades per a 16 de les 22 propostes programades a l’Escala i Empúries

El Portalblau s’acomiada amb 15.500 espectadors i un 87% d’ocupació
1
Es llegeix en minuts

El festival Portalblau ha reunit més de 15.500 espectadors en la vintena d’activitats que ha programat entre l’Escala i Empúries. Les propostes, que aquest any s’obrien a més disciplines artístiques que mai, han aconseguit un 87% d’ocupació i s’han esgotat les entrades per a 16 dels 22 espectacles programats. Entre les actuacions que han realitzat el ple es troben, per exemple, els recitals del grup familiar El Pot Petit, els Stay Homas o el violinista Ara Malikian, que aquest dilluns va posar el punt final a la programació.

La cita organitzada per l’Ajuntament de l’Escala, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i TEM Productions per primera vegada s’ha estès de març a agost, amb propostes de música, dansa, circ, teatre, poesia o literatura que han portat fins als escenaris escalencs artistes com Texas, Els Catarres, Clara Peya, la companyia circense Eia o la poeta Míriam Cano.

Des del festival destaquen que les xifres d’aquest any reflecteixen l’aposta per «una programació de qualitat, les ganes del públic de disfrutar de l’art i la cultura i l’interès que generen els espais en els quals es desenvolupa el festival, tots de gran valor patrimonial i paisatgístic», com el jaciment d’Empúries, el Mar de Manassa o el Clos del Pastor.

Notícies relacionades

Referent al vessant social, l’organització defineix el certamen empordanès com «un model únic basat en la paritat, el compromís social i el treball en xarxa». En aquest sentit, destaquen que és un festival paritari i que, primera vegada, va organitzar unes jornades de formació dirigides a joves sobre com organitzar un festival; la creació d’una borsa de treball i la col·laboració amb la Fundació d’Esclerosi Múltiple.

Així mateix, el festival manté el treball en xarxa amb altres festivals, com el Mercat de Música Viva de Vic, el Festival Mot, la Fira Mediterrània de Manresa i el Sismògraf d’Olot, per «estrènyer llaços de cooperació entre organitzacions culturals catalanes i impulsar un model cultural molt més sostenible».