MÉS PERIÓDICO

Hannah Eibinder: la revelació de ‘Hacks’ porta la comèdia a la sang

  • Filla de prestigiosos còmics als EUA, la jove actriu brilla en la sèrie d’HBO. Tant que acaba de ser nominada per als Emmy

Hannah Eibinder: la revelació de ‘Hacks’ porta la comèdia a la sang
2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les vida de Hannah Eibinder i la del personatge que interpreta amb brillantor en la sèrie ‘Hacks’ (HBO), Ava Daniels, tenen cert paral·lelisme. A la primera, en la realitat, li ha somrigut la sort al treballar amb l’actriu Jean Smart. El mateix que en la ficció li passa al seu personatge amb Deborah Vance (paper en la sèrie de Smart). L’Ava és una còmica desnonada del món de l’espectacle per un mal acudit. Ningú li dona feina a Los Angeles, d’on és precisament l’actriu que la interpreta, fins que es creua (la fan creuar) amb una veterana còmica amb necessitat d’injectar sang fresca als seus monòlegs i espectacles a Las Vegas. L’Ava, que té uns vint anys, es converteix per necessitat (no per gust) en la guionista d’un tòtem de l’humor que, al contrari que ella, viu en l’opulència. 

Eibinder (27 anys) no estava desnonada, ni de bon tros. Però el seu paper a ‘Hacks’, la parella que forma amb Jean Smart, li ha valgut l’aplaudiment de la crítica (acaba de ser nominada a millor actriu de repartiment als Emmy 2022, que s’entregaran al setembre). En definitiva, una gran empenta a una jove i ferma promesa de la comèdia. Ella, per exemple, va aconseguir el rècord de persona més jove a fer un monòleg en el programa ‘The Late Show’ (CBS), presentat per Stephen Colbert. «La meva vida ha canviat molt. Tinc una feina. ¡Que maco! Això és una novetat», va dir en una entrevista sobre el salt professional que ha suposat la sèrie d’HBO per a ella.

Notícies relacionades

I Eibinder és una promesa amb pedigrí. És filla de prestigiosos còmics nord-americans. Celebritats de l’humor cultivades, en papers diferents, en el ‘Saturday Night Live’ (NBC). El pare, Chad Einbinder, com a guionista de l’exitós programa i la mare, Laraine Newman, com a actriu. Ella va integrar el repartiment original de ‘Saturday Night Live’ junt amb noms com John Belushi i Bill Murray (ell va entrar en la segona temporada), entre d’altres.

En ‘Hacks’, la jove actriu interpreta una jove de vint-i-pocs anys i bisexual, una característica que comparteix amb la seva vida real (la seva parella actual és la còmica nord-americana Alex Edelman). «Espero que això aplani el camí i hi hagi una gamma més àmplia de personatges ‘queer’, especialment bisexuals, als quals gairebé mai s’ha representat bé», va exposar en una entrevista recent. Eibinder és també una activista proavortament en un moment crític per als drets de les dones als Estats Units després de la sentència del Suprem. Més enllà del seu discurs, a les seves xarxes socials es pot veure com aprofita la seva notorietat per compartir informació d’associacions, etcètera.