Espectacle teatral

Monica Bellucci reviu a la ‘Divina’ Callas a Peralada

  • L’actriu italiana ofereix un recital en francès dedicat a la diva grega inspirant-se en la correspondència de la mítica soprano en qui es reflecteixen els seus sentiments i reflexions sobre l’amor i l’òpera

Monica Bellucci reviu a la ‘Divina’ Callas a Peralada
2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Transformar-se en Callas sense disfressar-se, de dona a dona, d’artista del cine a artista de l’òpera. Així és com Monica Bellucci reviu l’esperit de la mítica diva grega Maria Callas en un espectacle imprescindible. Ha sigut creat i dirigit pel periodista suís Tom Volf, el mateix que va impulsar el millor documental sobre la soprano ‘Maria by Callas’ i l’imprescindible llibre ‘Lettres et mémoires’ que ens torna la seva intimitat. Tot el que explica Bellucci en l’espectacle –en francès amb subtítols– és real, reflecteix els sentiments i opinions de la Callas a través d’una selecció d’aquestes cartes que retraten moments importants de la seva complexa i torturada existència.

Peralada està acostumada a rebre primeres figures però la presència de Monica Bellucci ha despertat una expectació especial. L’actriu, encarnació posada al dia de les ‘maggioratas’ dels anys 50, va aparèixer amb un afavoridor vestit vermell que accentuava el caràcter de diva necessari per al seu espectacle en la roda de premsa celebrada a Peralada. Davant la seva presència, flaixos no van deixar de disparar.

L’orquestra Gio Symphonia, dirigida per Francesc Prat, acompanya l’actriu que apareix en escena amb l’única companyia d’un sofà. Asseguda unes vegades, estirada d’altres, les seves paraules evoquen moments claus de l’artista. Com la controvertida i poc amorosa figura materna que la va impulsar a perseverar en la música tot i que allò signifiqués perdre els millors anys de joventut sota una fèrria disciplina. També hi ha, com no, les seves desaventures amoroses, que van ser pastura de la premsa del cor, primer amb un marit, Giovanni Battista Meneghini, el qual es va aprofitar d’ella quedant-se amb bona part de la seva fortuna –la cantant sempre el recordaria com ‘la bestiola’–, i després amb el gran amor de la seva vida, el multimilionari Aristotelis Onassis, que la va abandonar per unir-se a Jackie Kennedy, la cotitzada viuda del president assassinat. La imatge pública que va oferir la soprano després d’aquell desamor va ser de total devastació.

De noia Bond a diva

Notícies relacionades

L’espectacle de Bellucci, estrena a Espanya, és un dels més perseguits pel públic del festival junt amb els concerts de Serrat, de Pink Martini (amb entrades esgotades) i de Carreras. No és per a menys, tractant-se del primer espectacle teatral de Bellucci. Ella que ha sigut noia Bond a ‘Spectre’, va aparèixer junt amb Keanu Reeves a ‘Matrix Revolution’ i va encarnar la víctima d’una violació en la pel·lícula francesa ‘Irreversible’ mai va imaginar que debutaria en l’escena encarnant Maria Callas. Tot i que la seva participació com a diva operística en la sèrie ‘Mozart in the jungle’ podia haver-li donat alguna pista. I ho fa en gran, amb un vestit que va pertànyer a la ‘Divina’. «Quan me’l vaig emprovar per primera vegada i vaig veure que em quedava perfecte vaig pensar: és un senyal».

El que més va impressionar Bellucci de la lectura de les cartes va ser descobrir la valentia de la Callas. «En lloc de veure la seva vida de forma tràgica jo la sento com una dona valenta que va anteposar l’amor a la seva carrera», ha dit amb referència a la seva passió per Onassis i posterior abandonament d’aquest que va ser contemplada pel món com una veritable tragèdia grega.