ArticketBCN: el passaport per descobrir l’art de Barcelona

Durant tot un any, sense fer cues i a preu reduït: així són les entrades que ofereixen un accés VIP als sis millors museus de la ciutat

ArticketBCN: el passaport per descobrir l’art de Barcelona
5
Es llegeix en minuts

ArticketBCN és el complement indispensable per als amants de l’art. Es tracta d’un passaport que permet l’accés a sis dels principals museus de la ciutat (Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu Picasso, MACBA, CCCB, Fundació Joan Miró i Fundació Antoni Tàpies), sense necessitat de fer cues i per tan sols 35 euros –s’arriba a estalviar el 45% del valor total de les entrades–. Un passaport apte durant 12 mesos per disfrutar de tot l’art que Barcelona té per oferir.

¿Què podeu veure aquest estiu amb ArticketBCN?

¿Què podeu veure aquest estiu amb ArticketBCN?El passaport d’ArticketBCN permet viure una experiència única i privilegiada en sis dels principals museus d’art de la ciutat, amb un accés directe i sense cues tant a les seves exposicions permanents com a les temporals.

1. Museu Nacional d’Art de Catalunya

Aquest és un dels museus de més reconeixement de la ciutat i un autèntic monument referencial de l’art modernista català. Disposa de la millor col·lecció de pintura mural romànica del món i completa la seva oferta amb obres de grans pintors europeus com Rubens, Velázquez i El Greco.

A més, fins a l’11 de setembre del 2022, el museu acull l’exposició ‘Turner. La llum és color’. Una proposta que pren com a punt de partida la fascinació que el pintor, aquarel·lista i gravador Joseph Mallord William Turner sentia per la naturalesa i, més concretament, els fenòmens meteorològics i atmosfèrics. Una oportunitat única de veure en primera persona la trajectòria d’un dels principals exponents del romanticisme britànic, a través de més d’un centenar de les seves obres, pintures, esbossos i gravats.

2. Museu Picasso

Aquest centre artístic està dedicat a Pablo Picasso, un dels principals referents espanyols en els moviments de les avantguardes artístiques del segle XX. En la seva exposició permanent, el museu compta amb una exhaustiva col·lecció que reflecteix excepcionalment el període blau de l’artista, a més d’altres grans obres de la seva trajectòria, com la sèrie ‘Les Menines’.

Així mateix, fins al 4 de setembre té lloc el ‘Picasso projecte blau’, una exposició temporal sobre els diversos estudis tècnics que s’han realitzat sobre la col·lecció del museu. Un viatge a l’interior de la producció de Pablo Picasso que examina diversos aspectes de les seves obres, des del procés creatiu i els materials utilitzats, fins a la distribució de les capes de color i les teles utilitzades. Una oportunitat única per comprendre en profunditat fins a l’últim detall del talent del pintor malagueny.

3. Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

L’emblemàtic edifici dissenyat per Richard Meier acull algunes de les exposicions i propostes artístiques més sorprenents i noves de la ciutat. Per això, a més de la seva col·lecció permanent –composta per peces d’artistes com Jean-Michel Basquiat, Alexander Calder o Juan Muñoz–, el museu disposa d’exposicions úniques, com ‘Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert’. Fins a l’11 de setembre, els visitants tindran l’oportunitat de visitar aquesta col·lecció formada per tapissos, teles, pintures, dibuixos, escrits i vídeos que defineixen la proposta creativa d’aquesta artista barcelonina.

4. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Situat al costat del MACBA, el CCCB és un dels centres expositius més grans de tot Barcelona. Durant els pròxims mesos, fins al 27 de novembre, aquest espai acollirà ‘Cervell(s)’ una proposta que pretén investigar sobre un dels òrgans més fascinants del nostre cos: el cervell. Aquest és el responsable dels records, dels somnis, de l’experiència..., però, ¿què passaria si alguna cosa sortís malament? ¿Els animals també tenen consciència? ¿Una màquina pot imitar la creativitat humana? Aquestes i moltes més respostes sobre les realitats del nostre cervell són el punt de partida d’una de les exposicions amb més consciència del CCCB.

5. Fundació Joan Miró

Aquest espai exhibeix l’obra de Joan Miró, un dels artistes barcelonins més coneguts arreu del món. I com a part d’aquesta voluntat, fins al 26 de setembre la fundació presenta també ‘Miró. El llegat més íntim’, una exposició que mostra el vessant més íntim de l’artista. Una col·lecció d’aproximadament 180 objectes, amb més de 80 obres del pintor, que ressegueixen la seva trajectòria artística des del 1910 fins al 1976.

6. Fundació Antoni Tàpies

Aquesta fundació acull una de les col·leccions públiques més completes de l’obra d’Antoni Tàpies, l’artista barceloní que va esdevenir un referent internacional del moviment artístic conegut com a informalisme. A més, aquesta fundació va ser creada amb la intenció de promoure el coneixement de l’art modern i per això també s’hi pot disfrutar d’exposicions com ‘Goshka Macuga. En moviment’, disponible fins al 25 de setembre. Una col·lecció sobre l’obra de l’artista polonesa Goshka Macuga, la producció de la qual se centra en la revisió de les relacions entre art, poder i els relats heretats de la historiografia hegemònica. Una experiència envoltant en el marc de tres grans instal·lacions de Macuga.

¿Com el podeu aconseguir?

¿Com el podeu aconseguir?1. A taquilla o en línia: la compra d’aquest passaport pot fer-se tant de forma presencial a les taquilles de qualsevol dels sis museus, com de forma ‘online’ des de la pàgina web d’ArticketBCN. Si s’adquireix per internet, després de fer el pagament, arribarà un val de comprovació a l’adreça de correu amb què s’hagi realitzat el registre a la web.

ArticketBCN és gratuït per als menors de 16 anys

2. Punt de recollida: el passaport d’Articket pot aconseguir-se a qualsevol dels sis museus associats (Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu Picasso, MACBA, CCCB, Fundació Joan Miró i Fundació Antoni Tàpies). Si la compra es fa ‘online’, només és necessari presentar el val (ja sigui imprès o en format digital) en l’accés preferent d’algun dels museus, i ells el canviaran pel passaport.

Notícies relacionades

3. Un a  un: després d’aconseguir el primer segell, ¡ja podeu començar el viatge! Aquest document funciona com un passaport real i serà necessari que estigui segellat en cada una de les destinacions.

Redescobrir Barcelona sense presses

Redescobrir Barcelona sense pressesLa web d’Articket també posa a disposició dels visitants de Barcelona una proposta de rutes per passejar pels seus carrers i aprofitar al màxim el passaport, tornant a descobrir la ciutat des d’una òptica diferent. Passejos modernistes, una visita a la Barcelona medieval, els enclavaments imperdibles al parc de Montjuïc... ¡La culminació perfecta per a qualsevol visita a Barcelona!

Temes:

Museus