MÉS PERIÓDICO

La banda de ‘Stranger things’: així han canviat els 5 protagonistes del ‘hit’ de Netflix

  • Resumim la vida personal dels ‘stranger kids’ (Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin i Noah Schnapp) des del seu inici en la sèrie de Netflix fins a l’actualitat

La banda de ‘Stranger things’: així han canviat els 5 protagonistes del ‘hit’ de Netflix
4
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Semblava que quasi ningú esperava gaire de ‘Stranger things’, començant pels caps de Netflix, que van programar la sèrie enmig de l’estiu –del 2016–, uns mesos durant els quals tampoc era habitual estrenar ‘hits’. No obstant, més aviat que tard, el boca-orella va convertir aquest pupurri (descarat, sense subtileses) d’influències del cine juvenil i de terror dels 80 en un fenomen gairebé a l’altura dels seus més evidents referents.

Havia nascut una icona i, de passada, també un grapat de joves estrelles, la més gran de totes Millie Bobby Brown (àlies ‘Once’), actual icona de la moda, seguida no tan de lluny per Finn Wolfhard (Mike), Noah Schnapp (Will) i la resta de protagonistes de la sèrie. En els (pocs) anys transcorreguts des de l’estrena, les seves vides han canviat molt.

1. Finn Wolfhard (Mike)

1. Finn Wolfhard (Mike)

I tu, ¿què havies fet amb 19 anys? Difícilment tant com Wolfhard. Incapaç de decidir entre l’actuació i la música, no només fa set anys que roda una de les sèries més vistes de Netflix i que es deixa veure pel cine de pretesa ‘qualité’ (‘El jilguero’) o crispetaire (el díptic ‘It’, ‘Cazafantasmas: Más allá’), sinó que, a més, és tota una promesa de l’indie pop amb The Aubreys, el duo que va formar després del final del grup Calpurnia. Bastant al·lèrgic a la fama, li van haver de fer literalment xantatge per revelar que sortia amb una noia anomenada Elsie Richter. Segons la gran Carrie Coon, que va interpretar la seva mare a ‘Más allà’, «Finn té uns bons pares i sap reconèixer que la seva autoestima no depèn d’aquesta classe d’atenció». Si publica a les xarxes és per promocionar alguna feina o cobrar la pasta d’alguna campanya publicitària. Noi intel·ligent. 


2. Millie Bobby Brown (Once/Jane)

Nascuda a Marbella i de pares anglesos, tenia 11 anys quan, valgui la redundància, va ser Once per primera vegada. Ja de tan jove deixava la gent en xoc amb la seva maduresa, però això no treu que alguns aspectes de la fama l’afectessin. Segons ha declarat al ‘Glamour’ britànic, no estava preparada per al ‘cyberbullying’, «que la gent critiqués el meu cos, qui soc, la classe de persona que soc». Des de fa temps no penja vídeos cantant a YouTube, però ha estat bastant ocupada a Instagram (gairebé 49 milions de seguidors), entre altres coses promocionant la marca de cosmètica vegana, Florence by Mills, que va llançar el 2019, i les ulleres de Louis Vuitton (s’acaba de fer ambaixadora de la ‘maison’). El novembre de l’any passat va fer oficial a la plataforma la seva relació amb Jake Bongiovi, fill de Jon Bon Jovi


3. Gaten Matarazzo (dustin)

Als 13 anys es va posar per primera vegada la gorra de Dustin. I tres anys després, molt abans de conèixer la seva nòvia en la ficció, Suzie (Gabriella Pizzolo), vam conèixer la seva nòvia real: Lizzy Yu, futura Azula en la versió real d’‘Avatar: La leyenda de Aang'. Gaten té el costum de celebrar els seus aniversaris penjant fotos a Instagram: l’últim, el quart, el 4 de març. Però no utilitza les xarxes només per fardar de nòvia. També hi creu com una manera de crear consciència sobre la displàsia cleidocraneal, trastorn genètic que pateix i que afecta el desenvolupament ossi, sobretot de crani, clavícules i dents. Aficionat als videojocs, durant la pandèmia es va fer tan bo en el ‘Mario Kart’ que es va sentir culpable i va acabar ajudant al restaurant on treballen els seus germans i cosins. Bon noi.


4. Caleb McLaughlin (Lucas)

Notícies relacionades

No, no tots tenien la mateixa edat quan es van sumar a la banda, i Caleb era el més gran de tots: 14 anyassos. Però ni tan sols el més adult dels nois va portar bé l’atenció sobtada: fa tres anys va parlar a ‘People’ de destorbs com «la pressió i haver d’estar exposat en tot moment», tot i que pot comptar amb els seus pares per mantenir-lo «amb els peus a terra». En una recent entrevista amb ‘Teen Vogue’, s’ha declarat fan fatal d’‘Euphoria’ (per la seva manera de «capturar els sentiments i emocions») i ha afirmat la seva voluntat de produir i fins i tot dirigir les seves pròpies pel·lícules i sèries en el futur. Com Matarazzo, ha sigut activista a les xarxes, en el seu cas liderant campanyes com #EmbraceYourFace i #BeYourBiggestFan, dedicades al foment de la positivitat corporal i l’autoestima


5. Noah Schnapp (Will)

Només 11 anys tenia Schnapp quan es va posar en la malmesa pell de Will Byers, el personatge del grup que ho ha passat pitjor, almenys fins a una quarta temporada realment cruenta per a Once. Amb ella, més ben dit Millie Bobby Brown, ha construït una gran amistat, com es demostra amb el munt de fotos de la festa de 18è aniversari de MBB que fa poc va penjar a Instagram. El novembre passat, quan va fer els 17, Schnapp va llançar una resposta vegana a Nutella: To Be Honest (TBC), crema de cacau i avellana sense oli de palma, amb extra de proteïnes i poc sucre. El mes següent, el jove ‘entrepreneur’ dels ‘snacks’ va ser acceptat a la prestigiosa Universitat de Pennsilvània. Sí, sí, tot fantàstic. Això de patir, millor que es quedi en la ficció.