Impacte econòmic

El 65% dels assistents al Primavera Sound extrallarg van ser estrangers

El festival calcula que cada espectador arribat de l’estranger va gastar de mitjana 1.423 euros

El 65% dels assistents al Primavera Sound extrallarg van ser estrangers

Ferran Sendra

1
Es llegeix en minuts
Ramón Vendrell
Ramón Vendrell

Periodista

Especialista en pop antic, tebeos, llibres, rareses i joventut

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La 20a edició del Festival Primavera Sound, amb puntual format extrallarg de dos caps de setmana al parc del Fòrum i una passarel·la en sales de Barcelona entre tots dos, va tenir un impacte econòmic de 349 milions d’euros, segons l’organització de la mostra musical.

L’assistència a tota l’oferta de la cita, inclosos el destapament al Poble Espanyol i les actuacions del Primavera a la Ciutat, va ser de 500.000 persones. El primer cap de setmana al Fòrum va obtenir més de 220.000 accessos al recinte i el segon, 240.000. Aquestes xifres corresponen als assistents registrats pels ‘clickers’, els comptadors automàtics que hi ha a l’entrada.

El 65% dels assistents van ser estrangers, sobretot britànics, francesos, italians, alemanys, nord-americans i mexicans, fins a arribar a 139 nacionalitats.

Els principals indicadors utilitzats pel Primavera Sound per calcular la despesa dels assistents són: abonaments i entrades, allotjament, hostaleria, compres, transport i oci nocturn. El festival estima que els residents a Barcelona van gastar de mitjana 346 euros, els espanyols de fora de Barcelona 730 euros i els arribats de l’estranger 1.423 euros.

Notícies relacionades

El total de residents a Barcelona, prossegueix l’estudi de la mostra, va gastar 30 milions d’euros, i el total de visitants va gastar 179 milions d’euros. L’estimació de l’impacte mediàtic i en xarxes és de 26 milions d’euros. Tot això suma 235 milions d’euros. Els 114 milions que falten fins a arribar a 349 corresponen a «agregats macroeconòmics», segons fonts del Primavera Sound.

El Sónar i el Cruïlla, els altres dos grans festivals de música de Barcelona, comencen aquest dijous i el 6 de juliol, respectivament. Tots dos han rebutjat facilitar els estudis econòmics de què disposen perquè són antics i els consideren desfasats.