CRÒNICA

Primavera Sound 2022: Bad Gyal, devastadora des de l’altar

  • L’estrella catalana mostra poderosament la seva figura i essència des de l’escenari més gran del festival barceloní

Primavera Sound 2022: Bad Gyal, devastadora des de l’altar
1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Bad Gyal mira a l’infinit sense parpellejar quan apareix en un escenari, de la mateixa manera que ho feia anys enrere. Convençuda de cada un dels seus passos, no li ha anat gens malament. La mida de la tarima no importava quan començava ni importa ara, que ja és figura gegant i poderosa diva de la música de ball.

Dijous a la nit es presentava a la plaça més gran del Primavera Sound (un festival que ella coneix molt bé) amb la mateixa mirada penetrant de sempre, però amb una aura molt més gran. A la catalana no li tremolen les cames, la seva ambició no titubeja mai. Al local més petit en el qual hagi actuat fins ahir: actitud sempre devastadora. Així va ser ahir a la nit.

Entén els concerts com una festa contínua a la qual es va a suar, a ballar, sigui amb reggaeton, dance hall o el que sigui. Demana al públic que li segueixi els passos a cops de maluc, cargolant-se o gesticulant sensualment (acompanyada d’un esquadró de sis ballarins). «Dime cuántas hay que mientras canten hagan splits», diu a ‘Slim thick’. Icònica en imatge i icònica en les escenes que dibuixen les seves lletres.

Notícies relacionades

La seva primera aparició en el concert la va situar de manera gràfica on és: dalt d’un petit altar. I des d’allà va començar a lluir, sobretot l’epé ‘Warm up’, ple de bales de calibre ideal per a aquelles hores de la matinada (l’espectacle va començar a les 2.35 hores). Amb el seu poder va omplir de sobra una hora de ‘perreig’ a altes hores de la nit. Va comptar també amb la mà de Beny Jr a ‘Flow 2000’, l’única sorpresa del concert.

Va tancar amb ‘Fiebre’, tema devastador que cal buscar en el seu catàleg de 2016. Indicador que l’essència de la primera Bad Gyal ja estava feta per a un altar com el d’ahir a la nit.