Premis de cine

Els Oscars del 2023 tindran lloc el 12 de març

La cerimònia es portarà a terme, com és tradició, al teatre Dolby de Los Angeles

Els Oscars del 2023 tindran lloc el 12 de març
1
Es llegeix en minuts

La 95a edició dels premis Oscars se celebrarà el diumenge 12 de març de 2023 al teatre Dolby de Los Angeles (EUA), segons va anunciar aquest divendres l’Acadèmia de Hollywood a través d’un comunicat difós a les xarxes socials.

L’Acadèmia d’Arts i Ciències Cinematogràfiques, nom oficial de la institució, va decidir que per segon any consecutiu la gala en què es concedeixen els guardons més rellevants del sector del cine a nivell mundial es faci el mes de març. A més, l’organització va informar que la cadena nord-americana ABC tornarà a ser l’encarregada de televisar la cerimònia, en una emissió internacional que lidera de manera ininterrompuda des de 1976 i que, segons l’Acadèmia, arriba a fins a 200 territoris repartits per tot el món.

Notícies relacionades

Abans de l’entrega de premis, les produccions que aspirin a ser als Oscars hauran de presentar els seus projectes a les categories generals amb data límit el 15 de novembre. El 12 de desembre serà quan s’iniciï la votació preliminar que tindrà com a resultat una llista reduïda de candidatures als Oscars, i que es farà pública el 21 de desembre. Per la seva banda, l’elecció dels finalistes nominats a l’estatueta daurada en les diferents categories tindrà lloc entre el 12 i el 17 de gener i s’anunciaran el 24 d’aquell mateix mes. Finalment, la votació definitiva dels guanyadors de la 95a edició dels premis Oscars es produirà entre el 2 i 7 de març.

L’Acadèmia de Hollywood buscarà en aquesta edició redimir-se de la controvertida bufetada de l’oscaritzat Will Smith al comediant Chris Rock durant la gala d’aquest any, en una de les més grans polèmiques de la seva història.

Temes:

Oscars