Filmografia

Els cinc grans papers de Juan Diego

L’actor sevillà ha encarnat mítics personatges de la petita i de la gran pantalla

Els cinc grans papers de Juan Diego
1
Es llegeix en minuts

Juan Diego és un dels actors més reconeguts del cine i de la televisió a Espanya. L’actor sevillà, que ha mort aquest dijous a Madrid, ha participat en més de 50 pel·lícules, més d’un centenar de sèries i una vintena d’obres de teatre, i s’ha convertit així en un dels grans noms de la cultura espanyola. 

A la petita pantalla tots recordaran la seva interpretació del comissari Don Lorenzo a la sèrie ‘Los hombres de Paco’ o el seu paper en la mítica ‘Los ladrones van a la oficina’. En el cine, no podem oblidar la seva participació a ‘Los santos inocentes’ o ‘Vete de mí’. A continuació, repassem alguns dels personatges més importants de Juan Diego tant en el cine com a la televisió.

Iván a ‘Los santos inocentes’

La seva participació a l’obra de Mario Camus «va marcar un abans i un després en la seva carrera», tal com el mateix Juan Diego va confessar en diverses entrevistes. Gràcies a la seva interpretació del personatge ‘el señorito Iván’, a l’actor sevillà «li van començar a arribar els altres treballs de pes».

Alfonso Armada a ‘23-F, la película’

Juan Diego es va ficar a la pell del general Armada a la cinta de Chema de la Peña sobre el cop d’Estat a Espanya.

El comissari Don Lorenzo a ‘Los hombres de Paco’

La seva interpretació en la mítica ficció d’Antena 3 li va valer el reconeixement de l’audiència i el va convertir en un dels rostres més coneguts de la televisió.

Santiago a ‘Vete de mí’

Notícies relacionades

La cinta de Víctor García León va ser un dels grans èxits del cine espanyol l’any 2006. En aquesta pel·lícula, Juan Diego encarnava el paper de Santiago, un actor de teatre, que rep la visita del seu fill d’uns trenta anys, que la seva mare ha fet fora de casa. Aquest paper li va valer el Goya a millor actor.

Boronat a ‘París-Tombuctú’

L’actor també va participar en l’última pel·lícula de Luis García Berlanga. A ‘París-Tombuctú’, Juan Diego interpretava Boronat, un anàrquic nudista.