Gran cita de la música

L’alfombra vermella dels premis Grammy 2022: aquests han sigut els millors ‘looks’

Amb menys extravagàncies que en passades edicions, els músics han basculat entre els dissenys clàssics en negre (elles) i els vestits més agosarats i brilli-brilli (ells)

L’alfombra vermella dels premis Grammy 2022: aquests han sigut els millors ‘looks’

REUTERS/ AFP / EFE

  • Llista completa dels guanyadors dels premis Grammy 2022

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aprovat justet. Normalment l’alfombra vermella dels Grammy sol ser, junt amb la MET gala, un dels esdeveniments més importants en el món de la moda. Si en els Oscars, com vam veure a la gala de la setmana passada, enterbolida per la plantofada de Will Smith, les estrelles de cine són tot glamur i sofisticació, en els premis més importants de la indústria musical els artistes solen donar-ho tot per destacar amb els seus ‘looks’ extravagants, última tendència no només amb els seus vestits, també amb els pentinats i maquillatges. No en va, l’Acadèmia de la Gravació dels EUA no els imposa cap ‘dress code’, a diferència de la de Hollywood.

Així ha sigut des del naixement dels Grammy, el 1959. Des d’aleshores els músics s’han divertit enviant missatges amb els seus ‘looks’. Han marcat estil amb peces icòniques, com el Versace amb estampat de jungla i escot en V fins a sota del melic que JLo va convertir en viral el 2000. I l’Armani sistema solar de Lady Gaga del 2010, o el vestit de cotó de sucre que va portar Rihanna el 2015...

Notícies relacionades

Aquest any, no obstant, les estrelles que han descendit a l’icònic casino MGM Grand Garden Arena de Las Vegas han deixat de costat les extravagàncies; elles ho han apostat tot al negre i ells s’han arriscat una miqueta amb tocs barrocs i notes de color.

Dua Lipa, de Versace

Va ser el ‘look’ icònic de l’edició 63a dels Grammy, amb aquella picada d’ullet a l’estilisme de Cher en la cerimònia dels Grammy de 1974. Si l’any passat la cantant britànica es va decantar per un Atelier Versace, confeccionat amb una xarxa de vidres de Swarovski i cos de cotilla amb il·lustració de papallona, aquest s’ha decantat per una altra peça de Versace homenatge al seu catàleg clàssic. Es tracta d’un vestit de la col·lecció de tardor de 1992 de Gianni Versace amb la seva cotilleria i corretges de cuir. Molt dominatrix.

Olivia Rodrigo, de Vivienne Westwood

La cantant de ‘Drivers license’, de 19 anys, va arribar a l’alfombra vermella dels Grammys 2022 amb la seva mare, Sophia Rodrigo, i un enlluernador ‘look’ de setí negre de Vivienne Westwood. Un vestit llarg de ras adornat amb esclats roses. Va completar el seu conjunt amb guants a joc, un penjoll i un collaret de diamants roses. Es va maquillar amb llavis en fúcsia i ombra d’ulls de color rosa clar i un perfilador d’ulls audaç.

Billie Eilish, de Rick Owens

Igual com als Oscars –hi va acudir amb Oscar de la Renta amb volants en negre‘look’, el far de la Generació Z, Billie Eilish, ha tornat a insistir una setmana després amb el mateix color per acudir als Grammy. En aquesta ocasió, ha triat un disseny negre atzabeja de Rick Owens, combinat amb ulleres de sol, botins-mitjons plans. El vestit, asimètric, es combinava amb un ‘blazer oversize’, molt del gust del fons d’armari de la cantant californiana.

Doja Cat, de Versace

La rapera, de 26 anys, va il·luminar l’alfombra vermella dels Grammy amb un vestit d’Atelier Versace en color menta i un maquillatge retro inspirat en els 2000 en tons metàl·lics. El vestit es completava amb un ‘bustier’ sedós i molts accessoris, com un bolso de Coperni que portava ple de bombons.

Justin Bieber i Hailey Baldwin, de Balenciaga i Saint Laurent

Per aclamació popular, Justin Bieber i la seva dona, Hailey, han sigut la parella més ‘cool’ de la ‘red carpet’ dels Grammy. Per descomptat, cadascun fidel al seu estil. Ell amb un vestit sastre de Balenciaga set talles gran en gris fosc al qual ha donat un toc de color amb un gorro en fúcsia. I la model, que acaba de superar un ictus, ha optat per un angelical model ‘strapless’ rosa de Saint Laurent.

SZA, de Jean Paul Gaultier

Solana Imani Rowe, més coneguda com a SZA, que junt amb Doja Cat va aconseguir un gramòfon a la millor actuació grupal o de duo per ‘Kiss me more’ va sorprendre com una de les més elegants de la nit al recuperar el ‘look’ de la bucòlica col·lecció de primavera del 2006 de Jean Paul Gaultier. La peça de tul encotillada i plena de flors de seda va posar el fermall d’or a l’alfombra vermella d’aquests Grammy (amb la mateixa fantasia com ja ho havia fet gairebé dues dècades abans.

Lady Gaga, d’Amani Privé

Acostumats a veure-la amb una mitjana de vedella al cap o tot un sistema solar guarnint-la, aquesta vegada Lady Gaga ha preferit quedar-se a la fila dels clàssics, amb un vestit de festa com manen els cànons. Un disseny Armani Privé de silueta columna amb escot ‘off shoulder’ en color negre, i llarga cua en blanc caient de manera lateral. ¿La ‘Mother Monster’ s’ha fet gran?

Avril Lavigne, de House of Mua Mua

Per a la seva tornada a la gala dels Grammy després de 15 anys, Avril Lavigne va apostar per un ‘look’ pop-punk de House of Mua Mua. Un disseny amb faldilla amb cascada de volants, curta per davant i llarga per darrere. La cantant, de 37 anys, va completar el seu estilisme amb un cinturó personalitzat que deia ‘Love Sux’, en homenatge al seu últim àlbum. Va assistir als Grammy amb el seu nòvio des de fa un any, el també músic Mod Sun, de 34 anys.

Jon Batiste, de Dolce & Gabbana

Jon Batiste, que va consagrar el seu disc ‘We are’ com a àlbum de l’any, va debutar a l’alfombra vermella amb un vestit personalitzat de Dolce & Gabbana amb rombes de lluentons grocs i negres combinat amb unes sabates de xarol, i acompanyat de la seva exclusiva col·lecció d’anells.

Lil Nas X, de Balmain

Lil Nas X mai defrauda ni a l’alfombra vermella ni dalt de l’escenari. El cantant d’‘Old Town Road’ va cridar l’atenció amb un conjunt de dues peces de Balmain en total blanc. Un vestit espectacular cobert de perles i vidres, amb papallones [l’insecte fetitxe de la moda aquest any, o que l’hi expliquin a Rosalía] al pit, les mànigues i l’esquena. Va completar la indumentària amb botes de plataforma altíssimes amb els mateixos ornaments que el vestit i arracades de diamants.

Consulteu tota la informació sobre els Grammy 2022

Grammy 2022