A Colòmbia

Mor Taylor Hawkins, el bateria de Foo Fighters

  • El grup es trobava a Bogotà, on havia de tocar en un festival de música, i demana «màxim respecte» per la privacitat de la família de l’artista

4
Es llegeix en minuts
EFE

El bateria Taylor Hawkins, de Foo Fighters, va morir divendres a la nit a Bogotà, on la banda nord-americana tenia previst presentar-se al Festival Estéreo Picnic, va informar aquesta agrupació. «La família Foo Fighters està devastada per la tràgica i prematura pèrdua del nostre estimat Taylor Hawkins. El seu esperit musical i el seu riure contagiós viuran amb tots nosaltres per sempre», va escriure la banda al seu compte de Twitter. Els Fighters van afegir al seu missatge: «Els nostres cors estan amb la seva dona, fills i família, i demanem que la seva privacitat sigui tractada amb el màxim respecte en aquest moment inimaginablement difícil».

Foo Fighters era un dels caps de cartell de l’Estéreo Picnic, on havien d’actuar divendres a la nit, però la mort de Hawkins, de 50 anys, va ser informada una hora abans que haguessin de pujar a l’escenari. Un dels artistes de la banda Black Pumas, que acabava de pujar a la tarima de l’Estéreo Picnic va ser l’encarregat de comunicar al púbic la mort de Hawkins, nascut el 17 de febrer de 1972 a Forth Wort (Texas).

Segons mitjans locals, l’artista va ser trobat sense vida a l’habitació de l’hotel on està allotjada la banda a Bogotà. Hawkins era una de les figures visibles de la banda, igual que l’ex Nirvana Dave Grohl. En els concerts solia deixar la bateria per cantar clàssics del rock com ‘Under Pressure’, de Queen i David Bowie, o ‘Rock’n’roll’, de Led Zeppelin. Després de la cancel·lació del concert d’aquesta setmana al Paraguai, el músic dels Foo Fighters va sortir a abraçar una nena que estava tocant la bateria, una imatge que es va fer viral.

Immediatament després que es conegués la tràgica notícia, l’organització del festival va informar de la cancel·lació de la presentació de la banda de Seattle. «Amb el cor trencat, som aquí per comunicar-vos una notícia tristíssima», va anunciar l’organització de l’Estéreo Picnic, que va provocar que molta gent del públic esclafís a plorar.

Hawkins va créixer a Laguna Beach (Califòrnia), on va començar a estudiar música de conservatori i, tot i que la seva especialitat era la bateria, també tocava el piano i la guitarra. Entre els artistes que van inspirar la seva carrera hi havia Stewart Copeland, de The Police, i Roger Taylor, de Queen.

Carlos, un assistent a l’Estéreo Picnic, amb la samarreta de la banda, es va assabentar de la mort de l’artista mentre guardava lloc per escoltar-los, a través de l’anunci de l’organització, però no s’ho podia creure. Per ell, Hawkins era «el bateria de la banda de tota la vida» i la seva mort l’ha deixat «fet una merda». «Era un referent artístic i una inspiració», va dir, compungit, a Efe.

Dolor i plor a l’Estéreo Picnic

La mort del músic ha caigut aquesta nit com una bomba entre el públic, que esperava per veure la banda de rock al Festival Estéreo Picnic, als afores de Bogotà, on al conèixer la notícia molts es van desfer en llàgrimes. Els Fighters havien de tancar divendres la primera jornada de l’Estéreo Picnic, però una hora abans que pugessin a l’escenari la notícia de la mort del bateria, anunciada per la banda a les xarxes socials, va córrer com a pólvora entre la multitud. Abans que comencés la presentació dels Black Pumas, els organitzadors del festival i el líder d’aquest grup van sortir a anunciar la notícia i van demanar un minut de silenci en homenatge al bateria, que va ser respectat per un públic commocionat per l’ocorregut.

Diego Urbano, que va viatjar des del Perú només per veure els Foo Fighters en concert, va dir a Efe que pràcticament «van arribar i es van trobar l’anunci». És «una escena molt trista perquè vam arribar a l’escenari per veure com era la cosa i vam veure que els tècnics i l’‘staff’ estaven plorant, desmuntant les coses», va assenyalar. «A més dels diners perduts, els fans estem destrossats», va assegurar un angoixat Urbano.

A l’escenari on havien de tocar els Foo Fighters, l’organització del festival va fer un altar improvisat amb un centenar d’espelmes enmig d’un silenci sepulcral, acompanyats per centenars de fanàtics que no van poder contenir les llàgrimes.

Notícies relacionades

Juan Camilo, que els anava a veure per segona vegada després d’haver-ho fet el 2015 per primera vegada, va dir a Efe que Hawkins «és un de bàsic i un referent» del rock. «Ha sigut desconcertant assabentar-se’n 20 minuts abans que comencés del concert», va afirmar el jove, que de camí al festival escoltava la música dels Foo Fighters.

Tot i que molts dels commocionats fanàtics van decidir quedar-se a recordar Hawkins, els acords de les guitarres no van deixar de sonar i després de la breu vigília l’Estéreo Picnic va continuar com un homenatge a la memòria i el virtuosisme del bateria difunt.

Temes:

Foo Fighters