Festival

Porta Ferrada celebra el seu 60è aniversari amb Serrat, Iggy Pop i Tanxugueiras

  • La gran cita musical de Sant Feliu de Guíxols oferirà aquest estiu més de 50 concerts en una edició «de luxe»

  • El cartell inclou també, entre d’altres, Jamie Cullum, Simple Minds, Leon Bridges, Herbie Hancock, Manolo García, Sopa de Cabra i Nathy Peluso

Porta Ferrada celebra el seu 60è aniversari amb Serrat, Iggy Pop i Tanxugueiras

Ferran Sendra

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Festival de la Porta Ferrada, la gran cita musical estiuenca de Sant Feliu de Guíxols, arriba aquest any a la seva edició número 60. I amb el pretext del número rodó ha preparat una programació especial –«de luxe», segons el director artístic de la mostra, Albert Mallol– que servirà també per donar la benvinguda a una certa normalitat després d’un llarg període de pandèmia. Joan Manuel Serrat, Iggy Pop, Simple Minds, Herbie Hancock, Manolo García, Nathy Peluso i el trio gallec Tanxugueiras són alguns dels reclams més destacats d’un cartell heterogeni i transversal que inclou més de 50 actuacions.

La brasilera Marisa Monte serà l’encarregada d’obrir el ball el 2 de juliol a l’Espai Port, un recinte que acollirà també, entre d’altres, els concerts del ‘soul man’ Leon Bridges (8 de juliol), l’italià Mario Biondi (9 de juliol) i la llegenda del jazz Herbie Hancock (22 de juliol), així com la trobada del pianista Chucho Valdés i el saxofonista Paquito D’Rivera (30 de juliol). L’Espai Port serà també l’escenari on es presentarà ‘Pastoral for the Planet’, un concert espectacle concebut per Carlus Padrisa, de La Fura, amb la complicitat de la GIO Symphonia, l’estrena de la qual a Espanya tindrà lloc en el marc del festival (24 de juliol).

Tradició i modernitat

Notícies relacionades

El Guíxols Arena és l’espai reservat a les atraccions més multitudinàries. Per allà desfilaran reconeguts artistes internacionals com ara Jamie Cullum (15 de juliol), Kings of Convenience (17 de juliol), Simple Minds (23 de juliol), l’incombustible Iggy Pop (29 de juliol), Tony Hadley –excantant de Spandau Ballet– (11 d’agost) i els veteraníssims paladins del funk Kool & The Gang (13 d’agost). I també noms importants de l’escena musical espanyola i catalana, en una selecció que combina les propostes de llarg recorregut –Manolo García (5 d’agost), Sopa de Cabra (12 d’agost)– amb apostes més actuals d’innegable tirada popular. En aquest grup hi entrarien les gallegues Tanxugueiras (9 d’agost), el castellonenc Guitarricadelafuente (14 d’agost) i la incandescent Nathy Peluso (17 d’agost).

És clar que des d’un punt de vista estrictament sentimental, l’actuació més rellevant d’aquesta 60a edició del Festival de la Porta Ferrada serà, amb tota seguretat, la de Joan Manuel Serrat (6 d’agost), que ha escollit Sant Feliu de Guíxols per fer una de les parades de la gira ‘El vicio de cantar’, que arrencarà el 27 d’abril a Nova York i amb la qual el cantautor del Poble-sec dirà adeu definitivament als escenaris.