Alcarràs vibra amb la victòria de Carla Simón a la Berlinale

Alcarràs vibra amb la victòria de Carla Simón a la Berlinale
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’eufòria s’ha desencadenat aquesta tard a Alcarràs (Segrià) quan s’ha anunciat que la pel·lícula de Carla Simón que porta el nom de la localitat lleidatana ha obtingut l’Os d’Or de la Berlinale. Els actors del film i veïns han seguit en directe la gala d’entrega dels premis des del casal ‘Lo Casino’, que s’ha engalanat per a l’ocasió, amb alfombra vermella inclosa.

Els actors d’‘Alcarràs’, tots ells no professionals, han celebrat amb crits, abraçades i alguna llàgrima aquest important reconeixement que ha rebut la pel·lícula en què han participat. Posteriorment, han pujat a l’escenari des d’on han continuat la festa i han dedicat el guardó obtingut pel film a la pagesia i han posat en relleu la tasca que porta a terme per produir aliments.

A Simón li han arribat reconeixements i felicitacions des de molts àmbits.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, l’ha felicitat amb un missatge a Twitter que ha reiterat que el cine espanyol «té molt per explicar».

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha titllat d’«èxit importantíssim i històric» l’Os d’Or per a ‘Alcarràs’. I el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha donat l’enhorabona a la catalana dient que el premi és «merescudíssim». «Amb ganes de veure la pel·lícula, celebrem el teu èxit com ho fa avui la gent d’Alcarràs i els amants del cine», ha celebrat a les xarxes socials.

Notícies relacionades

La vicepresidenta primera del Govern central, *Nadia *Calviño, ha recordat que és un premi històric que «no guanyava cap espanyol des de 1983», amb referència a ‘La colmena’, de Mario Camus. «El sector audiovisual és un dels nostres grans actius i palanca de la recuperació», ha afegit. També l’han felicitat la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, que ha dit que «es va enamorar» amb ‘Estiu 1993’, l’‘opera prima’ de Carla Simón. I la titular d’Igualtat, Irene Montero, ha compartit l’enhorabona.

A Catalunya, hi ha hagut felicitacions del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que ho ha destacat com un «reconeixement a la nostra pagesia»:

Temes:

Berlinale Cine