Novel·la negra

El festival Tiana Negra torna aquest divendres celebrant 10 anys

  • Aquest dissabte la trobada de novel·la negra en català tornarà fins a la localitat del Maresme amb autors com Rosa Ribas, Andreu Martín i Xulio Ricardo Trigo

El festival Tiana Negra torna aquest divendres celebrant 10 anys
1
Es llegeix en minuts

El festival de novel·la negra en català Tiana Negra, que se celebrarà en aquesta localitat del Maresme aquest divendres i dissabte, 21 i 22 de gener, compleix deu anys amb la tornada a la presencialitat i amb una proposta més lúdica en què assistiran autors com Rosa Ribas, Andreu Martín i Xulio Ricardo Trigo.

«Volem que aquest any sigui una festa per doble motiu», va afirmar Anna Maria Villalonga, directora del festival durant la seva presentació, «perquè complim deu anys i perquè tornem a la presencialitat, a poder viure la calidesa de la gent, vendre llibres i tenir els escriptors firmant».

Amb nova imatge, nova web i nou logotip per celebrar l’aniversari, Tiana Negra incorporarà novetats com la lectura dramatitzada de contes de gènere negre a càrrec d’Inés Macpherson, el Gran Trivial de Tiana, en què només es podrà participar de forma presencial, o una entrevista a la periodista Tura Soler sobre el ‘true crime’ del pantà de Susqueda. Altres autors destacats que participaran són Silvia Mayans, Jordi Colonques, Ludmilla Lacueva, Biel Cussó, Joan Miquel Capell, Albert Plans, Rafael Vallbona i Salvador Balcells.

El festival se celebrarà a la Sala Albèniz renovada del Casal de Tiana, com era habitual abans de la pandèmia, però amb un 70% d’aforament. En paral·lel, seguirà la retransmissió ‘online’ pel canal de YouTube de l’Ajuntament de Tiana, igual que en les dues últimes edicions.

Premi Agustí Vehí

Notícies relacionades

També es podrà veure l’audiovisual amb l’entrevista a Rafael Vallbona, autor de la novel·la ‘Tros’, i al director de la pel·lícula homònima, Pau Calpe Rufat, i participar en un trivial i en concursos de relats negres en col·laboració amb la Biblioteca Municipal de Tiana.

Com és tradicional, s’entregarà el Premi Agustí Vehí 2022, al qual aquest any s’han presentat 44 originals, «més que mai», va explicar Villalonga, que va assenyalar que durant la deliberació es va prendre una decisió unànime en què es van tenir en compte les possibilitats de publicar gent nova o que s’inicia en el gènere.