Estrena de cine Ressenya Una avaluació o crítica d'un servei, producte o esforç creatiu, com art, literatura o una actuació.
Crítica d’‘El caso Villa Caprice’: entre el luxe i l’engany
La cinta de Bernard Stora és un film sobre les aparences, l’engany, la corrupció i la manipulació en un context de classe alta

‘El caso Villa Caprice’
Direcció: Bernard Stora
Intèrprets: Niels Arestrup, Patrick Bruel, Irène Jacob
Any: 2020
Estrena: divendres, 21 gener del 2022
★★★
‘El caso Villa Caprice’ és, en essència, un film sobre les aparences, l’engany, la corrupció i la manipulació, sempre en un context de classe alta. De tot això parla a través, generalment, del suggeriment, sense alçar molt la veu. El relat s’explica com si estiguessim al cap d’un dels dos personatges principals: l’expert, escèptic i distant lletrat molt ben interpretat per Niels Arestrup.
Notícies relacionadesL’advocat, encantat de conèixer-se i de jugar amb les expectatives dels altres, accepta defensar un conegut i riquíssim empresari (Patrick Bruel) que, entre altres coses, posseeix la luxosa vila que dona títol a la pel·lícula. La vila Caprice defineix aquest personatge com la seguretat en si mateix defineix l’advocat. Perquè, més enllà d’una trama reveladora dels racons del poder (la facilitat amb què la gent es corromp i la fragilitat de la llei), el que mostra la pel·lícula és la manera en què l’aparença dels dos personatges es pot esvair per evidenciar altres comportaments i inseguretats insospitades.
Els dos mons tan ordenats i estables en els quals es mouen l’empresari i l’advocat semblen, per moments, molt similars, tot i que la història s’encarrega de mostrar-nos com són d’equidistants. Un joc del gat i el ratolí que no ho sembla. Perquè, en el fons, ‘El caso Villa Caprice’ sembla que parla d’unes coses per revelar-ne d’altres ben diferents.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.