De la polèmica a l’estudi d’arquitectura

Ricard Bofill, un arquitecte a la premsa del cor

  • Ricard Bofill Jr, arquitecte i fill del prestigiós arquitecte i l’actriu italiana Serena Vergano, va arribar a la fama de la mà de Chabeli Iglesias

Ricard Bofill, un arquitecte a la premsa del cor

FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

A principis dels 90, Ricard Bofill Jr, més conegut com Ricardito, fill del prestigiós arquitecte i l’actriu italiana i musa de la ‘gauche divine’ Serena Vergano, era un jove acomodat a la Barcelona preolímpica de qui la gent corrent en sabiaben poc, amb una carrera per començar i desconegut fora del seu cercle social.

Fins que el 1993 es va creuar wn el seu camí Chabeli Iglesias i es va convertir en un personatge habitual de les revistes del cor i el circ dels programes televisius com ‘Tómbola’ i ‘Crónicas marcianas’.

La parella es va conèixer al Marroc a principis de 1993. Venien de mons molt diferents, una estava acostumada a la premsa des de sempre i de l’altre amb prou feines s’havia sentit parlar, però tots dos eren tremendament capritxosos i estaven acostumats a fer el que els venia de gust, com recorden els que els van conèixer en aquesta època. No és estrany, doncs, que al cap de pocs mesos es casessin, exactament el setembre de 1993.

Van contraure matrimoni al taller d’arquitectura de Ricard Bofill pare, a la localitat barcelonina de Sant Just Desvern. L’enllaç, a què van assistir 150 convidats, va anar a càrrec de Julio Iglesias, que no va dubtar a donar suport a la seva filla tot i que també la va advertir que el matrimoni seria un autèntic fracàs. A la cita van acudir, a més dels pares dels nòvios –amb una Isabel Preysler en la seva salsa al capdavant-, Pitita Ridruejo, Terenci Moix, Carmen Martínez Bordiu, Pere Portabella... i una infinitat de noms de la ‘beautiful people’, inclosos els padrastres de la nòvia, el marquès de Griñón i Miguel Boyer.

Però aquest va ser un enllaç condemnat i l’auguri de Julio Iglesias no va tardar a fer-se realitat. A l’any i mig, Chabeli i Ricardito van posar fi al seu mediàtic matrimoni. La revista ‘¡Hola!’ va publicar una nota de l’advocada de la filla del cantant en què s’assenyalava que la causa de la separació era «la incompatibilitat de caràcters», que feia inviable la vida en comú, i no la interferència de terceres persones. «El motiu de la nostra separació són les diferències de personalitat», va al·legar llavors la jove.

Però en aquest any i mig Bofill fill ja s’havia acostumat als platós i els paparazzis, i no estava disposat a desaparèixer del focus mediàtic. De fet, fins i tot el seu pare, el prestigiós arquitecte, es va convertir en un personatge habitual de la premsa rosa per l’agitada vida del seu fill, que el va convertir en un dels personatges més perseguits de l’última dècada dels 90 i principis dels 2000.

Va començar llavors la seva època més convulsa, de plató en plató, de festa en festa, d’escàndol en escàndol... i de nòvia en nòvia, com la cantant mexicana Paulina Rubio, amb qui va tenir estira-i- arronses fins ben entrats els 2000.

Notícies relacionades

Però aquest tipus de vida passa factura. Ricard fill s’havia convertit gairebé en un pària en la seva professió, una cosa que lamentava després d’anys d’esforç i estudis, així que, sobrepassat per la situació, va ingressar en un centre de rehabilitació. «Vaig decidir que volia acabar amb tot això», va declarar a ‘El País’ fa uns anys. Es va refugiar en l’estudi del seu pare i va deixar enrere la vida dissoluta.

Avui, als 56 anys, ha trobat per fi la pau i la serenitat. «M’havia tornat un egoista, m’havia convertit en una ‘bête du circ’, en un exhibidor folklòric, immers en una espiral de falta de respecte per la família, per les dones i per mi mateix», va reconèixer recentment al recordar aquesta època. Segons l’arquitecte, que ara viu tranquil amb la seva nòvia a Barcelona, «era un sàdic hedonista que feia mal als altres» sense que l’afectés. Això sí, no es penedeix d’haver-ho viscut. 

Temes:

Arquitectura