Distinció

El Govern central concedeix a Serrat la Gran Creu de l’Orde Civil d’Alfons X el Savi

El cantautor anuncia les dates del tram espanyol de la seva gira de comiat el 2022

El Govern central concedeix a Serrat la Gran Creu de l’Orde Civil d’Alfons X el Savi

JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern espanyol ha atorgat aquest dimarts la Gran Creu de l’Orde Civil d’Alfons X el Savi al cantautor Joan Manuel Serrat, de 77 anys, després que l’1 de desembre el músic anunciés que es retira dels escenaris.

Així ho ha explicat avui la ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on, a més, ha explicat que aquest reconeixement s’atorga a proposta del Ministeri d’Educació i Formació Professional.

Segons Rodríguez, Serrat ha sigut condecorat amb la Gran Creu de l’Orde Civil d’Alfons X el Savi per la seva «brillant carrera i contribució a les arts».

Notícies relacionades

Segons va anunciar Serrat, aquest comiat dels escenaris el realitzarà amb una gira internacional de concerts que arrencarà el 27 d’abril del 2022 al Beacon Theatre de Nova York i acabarà el 23 de desembre al Palau Sant Jordi de la seva Barcelona natal.

L’artista, per la seva banda, ha confirmat aquest dimarts noves dates de la seva gira de comiat, anomenada ‘El vicio de cantar 1965-2022’. El cantant actuarà el 8 de juny del 2022 a la plaça de toros de Múrcia; l’11 de juny, al Palau Euskalduna de Bilbao; el 30 de juny, a la plaça de toros de València, i el 3 d’agost, a la plaça de toros d’Alacant. El cantautor també actuarà el 17 de setembre al Navarra Arena de Pamplona; el 23 de setembre, a la plaça de toros de Granada; el 8 d’octubre, a l’Auditori Kursaal de Sant Sebastià; el 12 d’octubre, al pavelló Príncipe Felipe de Saragossa, i el 13 de desembre, al WiZink Center de Madrid. Les entrades per als concerts de Serrat es posaran a la venda dijous a partir de les 10.00 hores a través de jmserrat.com, elcorteinglés.es i centres El Corte Inglés.