castells plans viatges pont desembre 2021

castells plans viatges pont desembre 2021
3
Es llegeix en minuts

El pont de Tots Sants ja és història. No obstant, molts tenen la vista posada ja en el pont de desembre o fins i tot en les vacances de Nadal. Si estàs pensant a organitzar una escapada continua llegint. Hem recopilat per a tu vuit dels castells més espectaculars d’Espanya, que són una excusa perfecta per organitzar un viatge i sentir-se per una estona com un autèntic rei o reina. Espanya és terra de castells i és molt difícil escollir-ne uns i descartar-ne d’altres. Per això esperem que la nostra selecció et serveixi de guia i inspiració. Després, ja ets lliure d’afegir a la llista el teu castell preferit.

Castell de Coca, a Segòvia

El castell de Coca, a Segòvia, és una de les fortificacions més destacades de Castella i Lleó. Està considerat una de les millors mostres del goticomudèjar espanyol i el prototip de castell senyorial castellà del segle XV. Es troba en molt bon estat de conservació i l’entrada és lliure, tot i que es poden concertar visites guiades.

Castell d’Olite, a Navarra

El castell d’Olite, a Navarra, és un dels castells medievals més luxosos i espectaculars no només d’Espanya sinó de tot Europa. És una fortalesa d’estil gòtic i amb una profusa decoració. Té dues parts diferenciades, el Palau Vell, que acull un Parador, i el Palau Nou, que pot visitar-se bé amb una audioguia o bé mitjançant un ‘tour’ contractat. També té una visita infantil que encantarà als petits de la casa.

Castell de Xàtiva, a València

 El castell de Xàtiva és una fortalesa d’estil gòtic valencià. Està en molt bon estat de conservació i pot visitar-se adquirint les entrades de forma anticipada i amb aforament reduït.

L’alcàsser de Segòvia

L’alcàsser de Segòvia és un dels castells medievals més reconeguts de tot Espanya. La planta és molt irregular i s’adapta al turó sobre el qual està construït, en què destaca majestuosa la seva torre de l’homenatge. Al seu interior es poden visitar elegants salons, entre els quals destaca el saló del tron, situat sota un dosser amb el blasó dels Reis Catòlics i el seu conegut lema «Tanto monta».

Castello d’Almodóvar del Río, a la província de Còrdova

El castell d’Almodóvar del Río també és conegut com el castell de la Floresta. És un dels més ben conservats d’Espanya i pot visitar-se’n l’interior, on també es realitzen casaments. Fa uns anys va servir d’escenari per a la gravació de Joc de trons.

Castell de Bellver, a Mallorca

El castell de Bellver és un palau d’estil gòtic situat a tres quilòmetres de Palma. Està ubicat en una petita elevació envoltada de boscos i compta amb unes vistes privilegiades. No en va, el seu nom significa precisament ‘vista bonica’ El més destacat d’aquesta fortificació és la seva planta circular, una cosa molt poc comuna. Pot visitar-se i al seu interior es troba el Museu d’Història de la ciutat de Palma.

Castello de Peníscola, a Castelló

El castell de Peníscola també és conegut com el castell del papa Luna. Va ser construït pels templers entre els anys 1294 i 1307. Està emplaçat al costat del mar, a la zona més elevada del penyal que domina la ciutat. El seu interior pot visitar-se.

Castell de Butrón, a Biscaia

Notícies relacionades

 El castell de Butrón és una fortalesa d’estil neogòtic situat al terme municipal de Gatica, a la província de Biscaia. Durant un temps va allotjar un establiment hoteler amb espectacles medievals però va ser embargat i subhastat. Actualment és propietat d’un grup empresarial i tot i que no puguis visitar-ne l’interior veure’l per fora bé mereix una escapada a la zona.

Castell de Manzanares el Real, a Madrid

El castell de Manzanares el Real també és conegut com el castell dels Mendoza i es troba al costat del riu Manzanares i al peu de la serra de Guadarrama. El seu interior acull un museu on s’exhibeixen pintures, armadures i mobles i tapissos flamencs.