Restaurants

Disfrutar de la gastronomia als hotels de Barcelona: una experiència única per a cada moment del dia

Els allotjaments de la Ciutat Comtal compten amb una oferta variada que uneix tradició i avantguarda

Esmorzar, el ’Brunch’, menjar o sopar... Els hotels de Barcelona tenen una oferta variada per a cada moment del dia

Esmorzar, el ’Brunch’, menjar o sopar... Els hotels de Barcelona tenen una oferta variada per a cada moment del dia / Cedida

6
Es llegeix en minuts

S’acosten dates de celebracions i això es tradueix, també, en bons tiberis. Les festes de Nadal són a un mes vista i és el millor moment d’oblidar-se de l’operació biquini (almenys fins al gener) per disfrutar de la gastronomia en tota la seva esplendor. Barcelona és una de les millors ciutats per gaudir de la cuina i els seus hotels ofereixen algunes de les ofertes més emblemàtiques: cuina d’avantguarda, tradicional i de proximitat per delectar tots els paladars.

La qualitat és un dels elements més destacats de les cuines dels hotels. Els productes de temporada i de km 0 són els grans protagonistes dels plats i les creacions culinàries que es couen al seu interior. Precisament, la capacitat creativa dels seus cuiners fa que l’experiència es converteixi en una cosa especial.

Tant és si es tracta d’un menjar formal o informal, els hotels de Barcelona ofereixen esmorzars, menús de migdia, ‘brunch’ o sopars cada dia de la setmana, durant tot l’any. En les pròximes setmanes, a més, arribaran els dinars i sopars d’empresa i les celebracions familiars que acompanyen les festes nadalenques. Aquests moments compartits amb els companys de feina, família i amics mereixen un maridatge gastronòmic únic.

Menús de Nadal a Barcelona

Menús de Nadal a BarcelonaEls hotels de Barcelona són els millors espais on disfrutar amb els col·legues de la feina d’una estona divertida i de desconnexió de la rutina amb un dinar o sopar d’empresa. Un exemple és el Claris Hotel & Spa GL, que per a aquestes dates nadalenques ha preparat unes suggerents propostes tant per als dinars d’empresa com els familiars. Amb el segell del cuiner Aurelio Morales, la Terraza del Claris ha preparat menús per a la nit de Nadal, Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any amb molta tradició i molta avantguarda, a més de potenciar la proximitat amb productes locals. Per a les empreses, el restaurant té dos menús i tres tipus de còctel a elegir.

L’Hotel Barcelona 1882 n’és un altre exemple. Compta amb El Bosc, un entorn únic que té el seu toc personal amb una proposta que uneix cuina sostenible, equilibrada i saludable amb productes de proximitat i de temporada. El restaurant compta amb quatre menús de grup per a aquestes celebracions. Tots, amb una oferta variada pensada per a tots els paladars.

¿Passar una nit de Cap d’Any davant del mar? Sí, es pot. Una opció atractiva per celebrar el Cap d’Any és un sopar de gala a l’Eurostars Grand Marina Hotel GL. Situat al Port de Barcelona, aquest hotel ha preparat una nit màgica en què la gastronomia serà la gran protagonista. L’oferta d’aquella nit estarà basada en la cuina mediterrània i d’autor. Un còctel de benvinguda, aperitius, entrant de llagosta; un primer amb llobarro salvatge, melós de vaca guisat i unes postres de somni. Les pastes nadalenques, el raïm de les campanades i el brindis amb celebració remataran el comiat de l’any.

Esmorzar als hotels de Barcelona

Esmorzar als hotels de BarcelonaEsmorzar als hotels de Barcelona és una autèntica menja i la millor fórmula per començar el dia amb altes dosis d’energia. Al Jardí d’Esmorzars de l’Hotel El Palace Barcelona ofereixen un espai únic i singular amb un esmorzar de bufet assistit amb plats de tot el món. El ferro forjat es barreja amb el verd de les plantes que cobreixen les parets i una font de pedra central, que presideix el recinte, generen un espai de pau per sortir de la bullícia de la Ciutat Comtal.

L’Ocean Drive Barcelona, situat a la zona més emblemàtica de l’Eixample i a escassos metres del passeig de Gràcia, ofereix un bufet amb plats freds com la fruita fresca, brioixeria o embotits; plats calents com els ous ferrats, salsitxes o ‘Baked beans’; i una oferta de plats preparats al moment com els ous ferrats, les truites, els ous benedictins, ‘tortitas’ o ‘waffles’.

Dinar de menú en un hotel

Dinar de menú en un hotelEl migdia és un dels millors moments del dia per delectar-se amb la gastronomia. Al carrer de Calàbria de Barcelona hi ha l’Hotel Vila Emilia by Katja & Antoine. Si es passeja pel carrer destaca el seu gran finestral des del qual es pot verel Villa Emilia Bistrot. Sofàs còmodes, taules baixes, un servei amable, un piano de cua i una xemeneia avantguardista defineixen aquest racó amb molt encant. El restaurant de l’hotel destaca per la seva cuina honesta, de mercat i amb productes de temporada. Els seus cuiners elaboren dos menús setmanals per al migdia i, a més, compta amb carta.

Al centre de la muntanya de Montjuïc i amb el Port de Barcelona a davant, hi ha l’Hotel Miramar Barcelona. Aquest allotjament compta amb l’Studio Miramar, un restaurant amagat a les seves entranyes amb una proposta plena de tradició catalana i mediterrània amb tocs d’avantguarda. Des de diumenge al migdia fins divendres es pot degustar el Menú Miramar i, des de divendres fins diumenge al migdia, la carta i el menú «Tast de Tardor».

Un ‘brunch’ amb mimoses i ‘Bloody Mary’

Un ‘brunch’ amb mimoses i ‘Bloody Mary’Esmorzar i dinar es fusionen a mig matí amb el ‘brunch’ i, tot i que es pot fer cada dia, no hi ha millor moment per disfrutar-lo que un diumenge qualsevol. Els hotels de Barcelona ofereixen múltiples opcions per disfrutar d’aquest menjar. Un dels millors llocs per disfrutar d’un bon ‘brunch’ és la Terraza de la Vivi del Kimpton Vividora Hotel. Barra lliure de mimoses i ‘Bloody Mary’, iogurts, cereals, cafès, ‘pancakes’ o truites, per només 28 euros. I si és cap de setmana, d’11.00 h a 16.00 h es pot disfrutar de l’actuació d’un DJ.

Una altra opció per als amants del ‘Gurmet’ és la ‘Farm to Table’ del restaurant SOLC, del Majestic Hotel & Spa Barcelona. El concepte d’aquesta cuina és simple: utilitzar productes locals que hagin sigut adquirits a productors locals. La base d’aquesta proposta és l’estil creatiu de Nandu Jubany i compta amb la direcció del xef executiu de l’hotel, David Romero. El ‘brunch’ gurmet està elaborat per als paladars més exigents i es pot disfrutar cada diumenge entre les 12.30 h i les 16.30 h. Entrants, plats principals i unes postres amb la firma de Marc Perez, el xef pastisser de l’hotel. El xampany de benvinguda, pans de producció local, mantega dels Pirineus i A.O.V.E La Gramanosa, rematen el menú.

Sopar en un hotel de Barcelona

Sopar en un hotel de BarcelonaNo hi ha res millor per tancar un dia que un bon sopar. I l’oferta dels hotels de Barcelona és tan àmplia i variada com ells. El Mercer Hotel Barcelona, més enllà de ser una joia patrimonial, és una delícia gastronòmicament parlant. El gastrobar Le Bouchon, sota la direcció del xef Xavier Lahuerta, ofereix tapes tradicionals amb el millor dels productes locals. Calamars a la romana, croquetes de pernil ibèric o ensaladilla russa, són algunes de les seves opcions.

The One Barcelona i el Somni Restaurant és una altra opció per disfrutar d’un sopar en un hotel de Barcelona. Cuina mediterrània, fresca i creativa, amb producte de proximitat i amb una barreja entre la tradició i l’avantguarda que el fan únic. El seu espai de cocteleria és el millor maridatge per disfrutar de l’experiència.

¿Vols més opcions? Visita mesqhotels.cat i troba l’oferta gastronòmica que més s’adapti als teus gustos.