Crítiques de Cultura

Iceta, sobre el rebuig de Barcelona d’instal·lar l’escultura de Don Quixot: «Una pagesada»

Iceta, sobre el rebuig de Barcelona d’instal·lar l’escultura de Don Quixot: «Una pagesada»
1
Es llegeix en minuts

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha qualificat com una «pagesada» i «un disbarat» la negativa a instal·lar una escultura de Don Quixot a Barcelona ja que Cervantes és un patrimoni «increïble» de tots els espanyols i particularment dels barcelonins ja que a ‘El Quixot’ és una de les ciutats «que surt més ben parada».

El ministre ha presidit aquest dilluns al costat del president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, al toledà Museu de Santa Cruz la primera reunió de la taula de la Moda d’Autor, i a preguntes dels periodistes s’ha referit al rebuig de la iniciativa de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona per instal·lar una escultura de Don Quixot a la Barceloneta.

Notícies relacionades

«Cervantes és un patrimoni increïble per a tots els espanyols però, particularment, per als barcelonins: si un llegeix ‘El Quixot’ veurà que una de les ciutats que surt més ben parada, cap a la que Cervantes manifesta una simpatia especial, és Barcelona. I, per tant, ens sembla, amb perdó, una pagesada», ha dit el ministre. Ha defensat que el Quixot és «una obra tan inclusiva, tan vertebradora d’Espanya» i ha dit que el seu «viatge real i imaginari ens representa millor que qualsevol altra obra».

«Que una ciutat precisament com Barcelona, el seu ajuntament, no estigui d’acord amb celebrar la figura de Cervantes ens sembla realment increïble, un disbarat», ha dit.