Guardó

Manolo Alcántara rep el Premi Nacional de Circ

El jurat ha valorat «el seu profund rigor, entrega i dedicació» i la seva capacitat per crear «un llenguatge i una dramatúrgia molt personals i poètics»

Manolo Alcántara rep el Premi Nacional de Circ
1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El destacat artista d’Esparraguera Manolo Alcántaraha rebut aquest divendres el Premi Nacional de Circ, dotat amb 30.000 euros que atorga el Ministeri de Cultura. El jurat d’aquesta edició l’ha reconegut com a «artista integral de circ», i n’ha destacat «el profund rigor, entrega i dedicació a la creació artística a l’hora d’afrontar els projectes», així com «la capacitat d’introduir en les seves creacions elements procedents d’altres disciplines escèniques», i per haver aconseguit «crear un llenguatge i una dramatúrgia molt personals i poètics, que el converteixen en l’artista únic que és dins del panorama circense del nostre país».

Notícies relacionades

Nascut el dia de Sant Jordi, el 23 d’abril, de 1970, Alcántara és un destacat intèrpret autodidacte. Va col·laborar amb diferents companyies de teatre i circ, com Subus, Xirriquiteula Teatre, Circ Tuqui, Comediants, Monty y Cía., entre d’altres. L’any 1997 va treballar a Spain Mura del Japó, i més tard, va cursar la seva formació al Centre National des Arts du Cirque a Châlons-en-Champagne (França). A la seva tornada va participar en la creació col·lectiva de l’espectacle ‘Arran’ al Circ Cric i en els muntatges ‘Utopista’ i ‘A Banda’ al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). ‘Déjà Vu’ i ‘Rudo’, dos espectacles molt diferents, han sigut les seves últimes produccions.

A més, ha participat en espectacles com ‘Tranuites’, amb Lluís Llach i Lluís Danés; ‘Wasteland’, de Lluís Danés; ‘ART’, de Manel Camp; ‘El col·leccionista de paisatges’, de Xavier Erra, i ‘PAS’, dirigit per Sergi Ots.

Temes:

Circ