Reconeixement als EUA

Alejandro Sanz inaugura la seva estrella a Hollywood: «Arriba en el moment just»

  • L’espanyol és el novè que posa el seu nom al Passeig de la Fama de la meca del cine

Alejandro Sanz inaugura la seva estrella a Hollywood: «Arriba en el moment just»

EFE

3
Es llegeix en minuts
EFE

Assegura un pletòric Alejandro Sanz que la seva estrella al Passeig de la Fama de Hollywood «arriba en el moment just» perquè, després de gairebé dos anys d’aturada per la pandèmia, ha sigut la seva primera oportunitat per celebrar la música en companyia d’amics i seguidors. El cantant es va convertir aquest divendres en el novè espanyol a qui la meca del món de l’espectacle cedeix un tros de la seva mítica vorera. A partir d’ara, el nom del madrileny compartirà espai amb John Lennon, Paul McCartney i Roy Orbison a l’entrada de l’edifici de Capitol Records, el fragment del passeig reservat per a la música. «Jo avui tinc la necessitat de donar gràcies al nen que vaig ser i que es va entossudir a viure del que somiava», va explicarSanz en una entrevista amb EFE minuts després de desvelar la seva estrella, la número 2.703 del recorregut.

Abans, en el seu discurs d’agraïment, l’artista va desitjar que els seus pares fossin vius per celebrar amb ell un moment tan simbòlic en la seva carrera. «Tota la resta es movia en altres direccions. La meva mare volia que treballés en un banc, a la finestreta. El meu pare en una altra cosa. Em regalaven raquetes perquè jugués a tennis... i aquell nen es va entossudir a arribar fins al dia d’avui», va assenyalar.

Sanz és l’espanyol amb el major nombre de premis Grammy en la història (quatre) i compta amb 24 Latin Grammys més. El 2017 va ser honrat per l’Acadèmia de Gravació Llatina com a Persona de l’Any per la seva carrera i les seves contribucions filantròpiques. Així, la seva estrella a Los Angeles se suma a una llista de reconeixements que no han deixat d’arribar des del seu debut a principis dels anys 90. Són més de tres dècades, dotze àlbums d’estudi i concerts a tot el món els que avalen el seu pes en la indústria musical.

«Sempre he intentat ser escrupolós i molt seriós»

«Quan les carreres són molt llargues el problema és que tens moltes oportunitats de decebre, per això es van deteriorant», va analitzar Sanz. No obstant, des que va publicar ‘Viviendo Deprisa’ el 1991, tots els seus discos han debutat en el número u de les llistes espanyoles i també a dalt de tot de Llatinoamèrica i els Estats Units. Per això, la Cambra de Comerç de Hollywood va introduir Sanz com un dels músics més influents del món hispà davant la mirada atenta de més d’un centenar de seguidors congregats des de primera hora del matí. «Sempre he intentat ser escrupolós i molt seriós amb el que faig. Apostar per una manera de fer música –va explicar-.(...) Quan et mostres tal com ets, i intentes millorar com a músic i com a persona, es crea una connexió que permet que un es pugui mantenir durant molts anys».

Tornada als escenaris amb una gira als EUA

Notícies relacionades

Sanz té una setmana per celebrar la seva estrella abans de tornar als escenaris amb una gira que recorrerà els Estats Units. El 8 d’octubre, a Chicago, farà el seu primer concert després de la pausa provocada pel coronavirus: «No sé si ho recordaré, he de demanar a la gent que m’ajudi», va fer broma. Després visitarà Nova York, Washington, Miami, Los Angeles i El Paso (Texas), entre altres ciutats, per portar les cançons d’‘#ElDisco’ (2019) al públic nord-americà. «Només la il·lusió de pensar que ens retrobarem amb el públic de nou, només amb això, ja em sento extremadament feliç», va assegurar.

Una vegada que la gira finalitzi, té previst llançar el seu nou disc, del qual ha parlat a les xarxes socials i promet que serà un dels seus treballs més «especials» en l'aspecte líric i sonor. «De l’oceà diuen que se’n coneix amb prou feines el 10%, doncs de la música per més o menys», va concloure Sanz.