‘Rentrée’ teatral

L’Aribau es transformarà en teatre per acollir ‘Hamlet’

  • El drama shakespearià dirigit per Oriol Broggi i protagonitzat per Guillem Balart transformarà la històrica sala durant 10 setmanes, i Bruno Oro inaugurarà la Sala 9 dels Cines Bosque com a espai per a monologuistes amb ‘¿Sí o no?’

CULTURA 14/09/2021 Presentació temporada de Grup Balaña 21-22

CULTURA 14/09/2021 Presentació temporada de Grup Balaña 21-22

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El cine Aribau es convertirà en teatre per acollir una nova producció de ‘Hamlet’, que prepara Oriol Broggi. El drama de Shakespeare estarà protagonitzat per Guillem Balart, protagonista de ‘Carrer Robadors’, que va obrir el Festival Grec. El canvi de pell de la sala més gran de l’Aribau, inaugurada fa 60 anys amb la pel·lícula ‘West Side Story’, és fruit d’un acord entre la productora de Broggi, La Perla 29 –a qui l’espai a la Biblioteca de Catalunya li queda petit per a aquesta original aposta–, i el Grup Balañá. Això permetrà a l’històric cine canviar de pell i acollir una proposta singular durant 10 setmanes, a partir de l’1 de desembre. Però no serà l’únic cine de Balañá que es convertirà en teatre aquesta temporada. La Sala 9 dels Cines Bosque també canviarà de pell per acollir la nova proposta de Bruno Oro, ‘¿Sí o no?’, el seu primer espectacle en solitari després de l’èxit de ‘Cobertura’ amb Clara Segura. «La idea és tenir una sala per a monologuistes, per donar continuïtat a la línia que teníem al Club Capitol», explica María José Balañá amb referència al desaparegut teatre. La capacitat de 300 persones s’acosta a les 280 de la Sala 2 d’aquest enyorat teatre de la Rambla, lluny de les 523 que tenia la Sala 1, la Pepe Rubianes.

«Necessitem que la gent confiï en nosaltres. La programació és brutal i els teatres són segurs», recorda. La temporada anterior, marcada per les restriccions de mobilitat i d’aforament, va afectar significativament els teatres de gran aforament com el Tívoli, el Coliseum i el Borràs. Malgrat tot, el Grup Balañá va organitzar 87 espectacles, que van reunir més de 190.000 espectadors. «Gairebé la meitat va ser públic nou. Al Coliseum vam programar concerts de música durant gairebé tota la temporada», recorda. El que necessiten urgentment és poder tenir l’aforament complet i no al 70% com en l’actualitat. Només així serà factible mantenir grans produccions.

Al Coliseum l’humor i la música en seran protagonistes amb ‘La comedia que sale mal’, a finals d’aquest mes, el musical ‘El guardaespaldas’, i l’últim espectacle de La Cubana, mestres de la paròdia, amb ‘Adéu Arturo’, una obra orquestrada entorn d’un funeral surrealista.

Notícies relacionades

I al Tívoli, que ha obert el teló esgotant entrades amb el còmic Leo Harlem, aquest dimecres comencen les primeres funcions del musical ‘Cantando bajo la lluvia’, una glamurosa aposta protagonitzada per Jordi Labanda, Diana Roig i Ricky Mata. Al febrer tornarà ‘La jaula de las locas’, un altre musical del mateix equip creatiu, liderat per Àngel Llàcer. Al març tornarà ‘A Chorus Line’, musical produït per Antonio Banderas, i el juny, l’aclamada companyia de flamenc de Sara Baras, amb ‘Sueños’.

El Teatre Borràs, convertit em La casa de la Risa, ha començat amb un gran èxit de Goyo Jiménez, humorista que estarà del 20 el 24 d’aquest mes al Coliseum. Carles Sans, del Tricicle, presentarà el seu primer espectacle en solitari ‘Per fi sol’, i tornaran comèdies d’èxit com ‘Escape Room’, l’aplaudida comèdia de Joel Joan i Hèctor Claramunt, en la que serà la seva quarta temporada, i la nova producció del vodevil ‘El sopar dels idiotes’. A més, la ‘stand-up comedy’ comptarà amb els espectacles de Toni Moog, José Corbacho, Joaquín Reyes, Ilustres Ignorantes i El Sentido de la Birra Live.

Temes:

Teatre