Indústria editorial

Nou moviment editorial de Penguin Random House, ara a Portugal

  • PRHGE anuncia la seva fusió amb el grup lusità 20|20 Editora en una sola empresa que unirà els segells de tots dos en un catàleg de 4.000 títols

Nou moviment editorial de Penguin Random House, ara a Portugal
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nou moviment en la indústria editorial per part de Penguin Random House (PRHGE). El segon grup editorial espanyol ha anunciat aquest dijous la seva unió amb el Grupo 20|20 Editora per fusionar-se en una única empresa a Portugal. La notícia se suma a la del maig, en què es va fer públic l’acord pel qual Penguin comprava a RBA els segells d’infantil Serres i Molino i el de català, La Magrana. Adquisicions que no s’afegien a la compra el juliol del 2019 de la petita editorial independent en català La Campana i, el maig d’aquell mateix any, de Salamandra, l’editorial de J. K. Rowling.

PRHGE i el Grupo 20|20 Editora seran, doncs, una única empresa, sota el nom de Penguin Random House Grupo Editorial Portugal, que unirà els segells dels dos grups editorials al país veí. PRHGE tindrà el 85% de les accions de la companyia i el fundador de 20|20 Editora, Manuel de Freitas, el 15% restant.

Notícies relacionades

20|20 Editora va ser fundada el 2009, es va col·locar ràpidament entre els cinc grups editorials més grans de Portugal i compta amb l’agència The Book Company, adquirida el 2019, firma líder en esdeveniments editorials, formació a distància i consultoria editorial, i que també és propietària de Bookoffice, la principal agència d’autors de Portugal. Les dues formaran part també del nou grup, que tindrà un catàleg de 4.000 títols per a tot tipus de lectors en diferents segells, entre els quals Alfaguara, Alfaguara Infantil i Juvenil, Arena, Booksmile, Cavalo de Ferro, Companhia das Letras, Elsinore, Fábula, Fábula Educação, Farol, Influência, Lilliput, Nascente, Nuvem de Letras, Nuvem de Tinta, Objectiva, Suma de Letras, Topseller i Vogais.

Segons ha fet públic PRHGE en una nota, Núria Cabutí, directora general de Penguin Random House Grupo Editorial d’España, Portugal i Amèrica Llatina, i Manuel de Freitas, fundador i gerent del Grupo 20|20 Editora, han fet l’anunci de la fusió aquest matí a Lisboa.