Premis de cine

Els Globus d’Or aproven un canvi radical al seu reglament

  • L’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood admetrà nous membres, amb atenció a «persones de raça negra»

Els Globus d’Or aproven un canvi radical al seu reglament
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), que anualment entrega els Globus d’Or, va aprovar aquest dijous modificar de manera radical les seves bases per corregir les polèmiques que van suscitar les seves males pràctiques i la falta de diversitat. En una votació que només va ser rebutjada per tres dels 86 membres, l’organització es va comprometre a incorporar 20 nous integrants el 2021, amb «especial atenció a persones de raça negra», ja que actualment no n’hi ha cap a les seves files. A més, l’HFPA deixarà de ser una organització hermètica, ja que no admet nous membres des de fa anys, i mirarà d’augmentar el nombre d’afiliats en un 50% en els pròxims 18 mesos.

L’associació havia rebut denúncies de pràctiques monopolístiques perquè els seus membres, entre els quals hi ha persones que ni tan sols treballen en mitjans de comunicació, s’aprofitarien de viatges i altres oportunitats promocionals ofertes pels estudis de Hollywood. «El vot aclaparador d’avui per reformar l’HFPA reafirma el nostre compromís amb el canvi. Ja hem pres algunes mesures que ens permetran avançar ràpidament. Entenem la urgència i la necessitat de transparència, així que informarem contínuament dels avenços perquè la nostra organització sigui més inclusiva i diversa», va assegurar el president, Ali Sar, en un comunicat.

Notícies relacionades

Un dia abans de la gala dels Globus d’Or d’aquest any, l’agrupació Time’s Up, que en altres ocasions ha denunciat discriminació i abusos al món del cine, va denunciar la falta de diversitat de l’organització.

La carta va comptar amb l’aval de pesos pesants de Hollywood com J.J. Abrams (‘Star Wars’), Amy Schumer i Kerry Washington. A més, el diari ‘Los Angeles Times’ va publicar una investigació que desprestigiava el grup encarregat de votar els premis des del 1943, l’estructura i funcionament del qual ha anat degradant-se fins a convertir-se en una de les institucions més criticades de la indústria audiovisual.

Temes:

Globus d'or