Harvey Weinstein és acusat d’11 nous delictes sexuals a Los Angeles

Harvey Weinstein és acusat d’11 nous delictes sexuals a Los Angeles
2
Es llegeix en minuts

El productor de cine Harvey Weinstein va ser acusat aquest dilluns d’11 nous delictes sexuals al comtat de Los Angeles (EUA), per això podria ser enviat a Califòrnia a finals d’aquest mes des de la presó de Nova York, on compleix la seva condemna a presó per un altre judici similar. Durant una audiència celebrada per videotrucada, l’advocat de Weinstein, Norman Effman, va argumentar que el seu client no està en condicions de creuar els Estats Units pel seu delicat estat de salut, ja que està perdent visió i també necessita diverses operacions dentals.

El tribunal va decidir ajornar la decisió sobre el trasllat de l’exproductor fins al 30 d’abril i va atorgar a la defensa una setmana de termini per presentar al·legacions contra el procés. Els 11 càrrecs pels quals Weinstein està acusat a Califòrnia es refereixen a presumptes fets esdevinguts entre el 2004 i el 2005, tot i que formen part d’un sumari secret a què ha tingut accés el diari ‘Los Angeles Times’.

Segons aquesta font, la llista de delictes corresponen a les denúncies que la Fiscalia de Los Angeles ja va fer públiques a la tardor de l’any passat, sense afegir noves acusacions. «Weinstein afronta un total de quatre acusacions per violació i quatre per copulació oral forçada, dues per agressió sexual amb retenció i una per penetració sexual mitjançant l’ús de la força en relació amb cinc víctimes per crims que van del 2004 al 2013», va resumir llavors la fiscalia en un comunicat.

Notícies relacionades

Si fos condemnat per tots els delictes, el productor, que ja està entre reixes, podria rebre una condemna de fins a 140 anys de presó, que s’afegirien als 23 que ja va dictaminar el jutge de Nova York per violació i agressió sexual. La condemna a Weinstein a Nova York va marcar un gran triomf per al moviment #MeToo en la seva lluita feminista contra els abusos i agressions sexuals, tot i que va ser apel·lada per la defensa la setmana passada argumentant que no va ser un judici just, ja que van testificar presumptes víctimes que no formaven part de l’acusació. En total, més de 80 dones han acusat l’exproductor de delictes sexuals i comportament indegut.

El procés per traslladar Weinstein a Califòrnia va començar l’any passat, però va haver d’aturar-se per la pandèmia del coronavirus. Tant la defensa com l’acusació van acordar aquest dilluns saltar-se una audiència preliminar i accelerar el procés, ja que al complir condemna entre reixes no hi ha risc de fugida.