Música

El cantautor Paul Simon ven totes les seves cançons a Sony

  • El cantautor s’uneix a altres artistes, com Bob Dylan i Neil Young, que ja van vendre la seva discografia

zentauroepp36336200 gra382  madrid  18 11 2016   el m sico estadounidense paul s161119111440

zentauroepp36336200 gra382 madrid 18 11 2016 el m sico estadounidense paul s161119111440 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sony Music Publishing va anunciar aquest dimecres que va comprar totes les cançons del cantautor nord-americà Paul Simon, la carrera musical del qual abasta més de sis dècades i que va formar part del llegendari duo Simon & Garfunkel.

Tot i que no s’ha revelat el preu que Sony ha pagat pel catàleg musical, sí que se sap que inclou tant cançons icòniques com ‘The sound of silence’ i ‘Mrs. Robinson’, de la seva època a Simon & Garfunkel, com peces que va llançar durant la seva carrera en solitari, com ‘50 ways to leave your lover’ i les que formen part de l’àlbum ‘Graceland’. «Que se’ns confiïn les cançons [de Simon] i la música que va gravar és un privilegi artístic enorme per a Sony Music Group a nivell mundial», va dir en un comunicat el president de la companyia, Rob Stringer. «Paul Simon és un compositor mestre únic en la vida, i la seva obra ha generat una influència duradora en la nostra cultura i la nostra consciència», va afirmar, per la seva banda, el conseller delegat de Sony Music Publishing, John Platt, que va descriure les seves cançons com a «indelebles».

Notícies relacionades

Simon va explicar en el text que va començar la seva carrera a Columbia/Sony Records, per la qual cosa li va semblar «natural» vendre les seves cançons a la mateixa companyia. Simon, de 79 anys, s’uneix així a altres importants artistes que recentment han venut totes les seves cançons a multinacionals discogràfiques, com Bob Dylan, que segons la revista especialitzada ‘Rolling Stone’, va rebre 400 milions de dòlars d’Universal Music Publishing Group; Neil Young i Stevie Nicks.

Des que es va formar el 1964, Simon & Garfunkel va publicar cinc àlbums d’estudi i va vendre més de 100 milions de còpies. Després de la separació del duo el 1970, Simon va començar la seva carrera en solitari i va ser reconegut amb 16 premis Grammy pel seu treball en la indústria musical.