Pròxim àlbum

Astèrix buscarà un animal mitològic, el griu, en la seva nova aventura

El nou còmic dels irreductibles gals, titulat ‘Rere les empremtes del Griu’, arribarà a les llibreries el 21 d’octubre

Astèrix buscarà un animal mitològic, el griu, en la seva nova aventura
2
Es llegeix en minuts

‘Astèrix, rere les empremtes del Griu’ serà el títol de la pròxima aventura, la número 39, dels irreductibles gals, que arribarà a les llibreries el 21 d’octubre, publicat simultàniament en 17 llengües, entre les quals el català i el castellà. Aquesta vegada, el guionista Jean-Yves Ferri i el dibuixant Didier Conrad, que van agafar el relleu de les historietes creades per René Goscinny i Albert Uderzo, introdueixen la figura d’aquest ésser mitològic, el griu, una criatura envoltada de misteri amb cos de lleó, garres, ales i bec d’au rapinyaire.

Serà la primera aventura d’Astèrix i Obèlix després de la mort d’Uderzo, just quan s’acaba de complir un any. Com ha anunciat aquest dilluns l’editorial Salvat, els irreductibles gals hi emprendran, al costat del druida Panoràmix, «un llarg i enigmàtic viatge a la recerca d’una estranya i terrorífica criatura».

Coberta provisional

Ja a la coberta provisional del nou còmic apareixen Astèrix i Obèlix intentant abastar el seu inseparable gos, Ideàfix, enfilat al cap d’una escultura amb la imatge d’un griu. Segons Ferri, el tema de la nova historieta va sorgir «amb una representació esculpida de la tarasca, un animal terrorífic de les llegendes celtes...». «¿Creien de veritat els nostres ancestres en l’existència real d’aquests insòlits monstres?», es pregunta el guionista, que afegeix que «en l’antiguitat romana, els exploradors eren escassos i la Terra era en gran part incògnita. No obstant, elefants o rinoceronts, animals extraordinaris, ja havien sigut exhibits a Roma. En conseqüència, ¿per què els romans haurien dubtat de l’existència de criatures així d’improbables? ¿Potser algunes d’elles (medusa, centaure, gorgona...) no havien sigut descrites de manera gaire seriosa pels antics grecs abans que ells?».

Record al desaparegut Uderzo

Després d’aquesta premissa només els quedava als autors decidir quina criatura mitològica protagonitzaria el nou àlbum. L’elegida va ser el griu, «mig àguila, mig lleó (i amb orelles de cavall), molt enigmàtica», apunta, segur que entre els romans funcionaria. «¿I entre els gals? ¿Com arrossegar Astèrix, Obèlix i Ideàfix, acompanyats del druida Panoràmix, a l’èpica missió sembrada d’obstacles darrere aquest animal fantàstic?», es pregunta el guionista. Per a la resposta s’haurà d’esperar.

Notícies relacionades

Els autors han recordat Uderzo, que va confiar en ells per continuar les aventures dels personatges. «En la seva absència, i amb molt carinyo, continuem la tasca que va dipositar en nosaltres amb aquest nou àlbum», que serà ja el cinquè d’aquesta segona etapa.

Els còmics d’Astèrix han venut més de 385 milions d’àlbums, traduïts a 111 llengües i dialectes. 

Temes:

Còmic Astèrix