A la localitat de Dol-de-Bretagne

Ken Follett donarà 148.000 euros de la seva obra ‘Notre-Dame’ a una catedral francesa

  • L’autor de ‘Els pilars de la terra’ va vendre 113.000 exemplars de l’obra tribut a l’emblemàtica catedral parisenca

Ken Follett donarà 148.000 euros de la seva obra ‘Notre-Dame’ a una catedral francesa

JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

L’escriptor britànic Ken Follett donarà els 148.000 euros recaptats pels drets d’autor de la seva obra ‘Notre-Dame’ (2019) per a la reconstrucció d’una catedral a la regió de la Bretanya (nord-oest de França). En una entrevista al diari regional ‘Ouest-France’, Follett, de 71 anys, va explicar que en un primer moment havia pensat entregar aquest import a la catedral parisenca de Notre-Dame, que homenatja al llibre homònim nascut de l’incendi de l’abril del 2019. No obstant, finalment va optar per una de menys coneguda, la catedral gòtica de Saint-Samson, situada a la petita localitat de Dol-de-Bretagne.

Notícies relacionades

«És molt especial, presenta un estil molt coherent perquè va ser construïda en poc temps. Van fer falta només vint-i-cinc anys per aixecar la nau, de l’any 1250 al 1275», va indicar. Va assenyalar que moltes catedrals no tenen aquesta homogeneïtat perquè es construïen «a trossos» a llarg termini per «la falta de diners».

La donació pels drets d’autor de ‘Notre-Dame’ es farà a través de la Fundació del Patrimoni (FdP), una entitat privada que recull ajudes públiques i privades per restaurar monuments a França. L’autor de ‘Els pilars de la terra’ va vendre 113.000 exemplars de l’obra tribut a l’emblemàtica catedral parisenca, publicada el mateix any en què va ser nomenat oficial de les Arts i les Lletres de França.